452023
452023
452023
452023
452023

Mislav Bago: 'Kolegijalnost je izuzetno važna'

  • , 30.09.2016., 16:35
  • Autor:
  • komentara

Ususret lokalnim izborima u BiH, Udruženje BH novinari/BORAM danas je u Sarajevu održalo profesionalnu konferenciju novinara s naglaskom na kolege koji prvi put prate izbore. Predavač domaćin bio je urednik i novinar Nove TV, Mislav Bago.

 
 
 
 
Mislav Bago kolegama iz Sarajeva održao predavanje na temu praćenja izbora (Dnevnik.hr)
Mislav Bago kolegama iz Sarajeva održao predavanje na temu praćenja izbora (Dnevnik.hr)

 U okviru projekta monitoringa medija u izbornom procesu Koalicije za slobodne i poštene izbore „Pod lupom“, pod pokroviteljstvom EU i USAID, konferenciji su prisustvovali i urednici bosanskohercegovačkih medija.

Naglasak konferencije bio je na poštenom i profesionalnom izvještavanju o izbornim procesima, a usmjerenu na posebnu ulogu mladih novinara koji prvi put prate izbore.

„Drago mi je što sam pred 30-ak kolega novinara koji prvi put prate lokalne izbore mogao podijeliti svoje dugogodišnje iskustvo praćenja izbora na svim administrativnim razinama u Hrvatskoj. Svježina netom odrađena dva ciklusa parlamentarnih izbora još je tu, stoga je i lakše prenijeti važne situacije i iskustva.

Izazovi u izvještavanjima tijekom izborne noći, komuniciranje i obrazlaganje izlaznih anketa i neslužbenih rezultata, vođenje intervju, neke su od tema koje smo analizirali i izveli zaključke. Kolegijalnost u našem poslu izuzetno je važna, a prenošenje iskustva omogućava nam višu kvalitetu i razinu profesionalnosti. Novinarstvo je i posao na čijim vještinama i tehnikama stalno treba raditi i ulagati jer to donosi i najbolje rezultate.“ - osvrnuo se Mislav Bago na doprinos i ostvarene ciljeve konferencije u Sarajevu.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se