Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mišetić na Twitteru

Pritužba UN-u protiv Carle Del Ponte, Markač: Neka nam se bar ispriča

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnici generala Ante Gotovine danas su podnijeli pritužbu protiv bivše glavne tužiteljice ICTY-ja Carle Del Ponte. Pritužbu je komentirao i general Markač.

Obavijest o podnošenju pritužbe na svojem je Twitter profilu objavio odvjetnik generala Gotovine Luka Mišetić. Pritužba je poslana glavnom tajniku Ujedinjenih naroda Ban Ki-moonu.

Pročitajte i ovo Ante Gotovina Bivši general Ante Gotovina o vojnom roku: "To je dobro za svakog, a i nikad ne znamo što nas čeka sutra" Ante Gotovina - 4 POSJET SISKU Ante Gotovina snimljen u javnosti nakon dugo vremena: Pogledajte tko mu je pravio društvo

>> Mišetić Srbima: 'Ne krivite sud, krivite Carlu del Ponte!'

Na pritužbu je ragirao i general Mladen Markač. 'S obzirom na sve ono što je Carla činila protiv nas, protiv Hrvatske bilo bi uredu da se barem ispriča, nakon ove presude koju je potvrdila svjetska pravda ili haška, kako god hoćete, je potvrdila da je rat bio pravedan ... i da se nisu činila djela za koja nas je ona teretila', rekao ej za Dnevnik Nove TV general Markač.

Podsjetimo, otkako je Žalbeno vijeće ICTY-ja oslobodilo generale Gotovinu i Markača svih odgovornosti za ratne zločine, Mišetić je najavljivao kako će podnijeti pritužbe protiv bivše glavne haške tužiteljice Del Ponte.

Mišetić je već uputio i etički prigovor švicarskoj odvjetničkoj komori protiv Carle del Ponte zbog njezinog intervjua Blicu, u kojem je ocijenila kako nije bilo osnove za oslobađajuću presudu hrvatskim generalima.

Poslanu pritužbu možete pročitati OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene