Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Molitva za žrtve

Misa za Vukovar održana i u dalekom Japanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Misa za vukovarske žrtve održana je i u dalekom Japanu, u gradu koji je prošao slična stradanja, Nagasakiju.

O vukovarskoj je tragediji u katedrali Urakami govorio glavni tajnik tamošnje nadbiskupije. Istaknuo je kako su Hirošima i Nagasaki potpuno obnovljeni deset godina nakon razaranja, a Vukovar još liječi svoje rane. U svim crkvama Nagasakija molilo se za vukovarske žrtve i mir u svijetu.

Pročitajte i ovo Ivan Pernar i prosvjednici protiv molitelja na zagrebačkom Trgu bana Jelačića Prva subota u mjesecu FOTO Incident na molitvi u centru Zagreba: Policija privela nekoliko osoba, jedna je pljunula na Pernara Slika nije dostupna Poklonili se žrtvama U Nagasakiju obilježili obljetnicu pada Vukovara

>> VIDEO: 15 tisuća ljudi u Koloni sjećanja

U znak zahvalnosti hrvatski je veleposlanik djeci poklonio licitarska srca. U memorijalnom centru položio je cvijeće za više od 150 tisuća žrtava atomske bombe u Nagasakiju. 'Kako je moguće da se vukovarska tragedija dogodi nakon razaranja Hirošime i Nagasakija? Kako je jedan lijepi grad i njegovi građani stradao unatoč obećanjima da se takvo što nikada više neće ponoviti?', pita se dr. Drago Štambuk, veleposlanik RH u Japanu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene