Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Mirovine: Radniku 2.040, a saborskom zastupniku 12.700 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukidanje visokih saborskih mirovina, koje su sindikati najavili, moglo bi biti novi kamen smutnje između koalicijskih partnera u Vladi. HDZ-ovim ministrima visoke mirovine nisu sporne, ali oni iz HSS-a poručuju kako bi se nešto trebalo mijenjati.

Prosječna mirovina u Hrvatskoj iznosi 2.040 kuna. Iznos koji svaki mjesec dobije dugogodišnji zastupnik i bivši predsjednik Sabora, Mato Arlović, je astronomskih 12.700 kuna. 

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Nova objava na Facebooku Milanović se ponovo oglasio: "Imamo inflaciju pohlepe! Država to može riješiti" Ilustracija objavio HZMO Dio umirovljenika trlja ruke: Počinje isplata dodatka, objavljeno kada

No, za HDZ-ove ministre nesrazmjer mirovina običnih smrtnika i političke elite nije sporan. 

'Mislim da Hrvatska po tom pitanju ne bi trebala ništa raditi. Povlaštene mirovine nisu specifikum hrvatske već to ima svuda u svijetu i Europi', rekao je ministar zdravstva Darko Milinović. 

Koalicijski partner - HSS, međutim, smatra kako treba nešto napraviti. Istu mirovinu, poručuju, ne zaslužuju oni koji su u politici desetak godina i oni koji mirovinu zarade za sjedenje u saboru svega dvije godine.

U predizbornoj kampanji SDP je često govorio kako treba riješiti problem povlaštenih mirovina. 

U prošlome mandatu HNS je čak imao i saborsku inicijativu. No, nije prošlo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene