Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kratka karijera u Banskim dvorima

ODLAZE Oni su najveći gubitnici Plenkovićeve križaljke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vladi Andreja Plenkovića samo je nekoliko ministara od početka bilo sigurno, a za neke resore do posljednjeg se trena nije znalo tko će ih voditi.

Sastavljajući kadrovsku križaljku nove Vlade, Plenković je razgovarao s mnogim kandidatima, a do zadnjeg trena bilo je neizvjesno tko će voditi neka ministarstva, primjerice prometa, kulture i turizma. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu"

Usprkos velikoj podršci među HDZ-ovcima ali i biračima, Zlatko Hasanbegović ipak neće biti ministar kulture. Plenković je "presjekao" i odlučio se za Ninu Obuljen Koržinek usprkos pritiscima braniteljskih udruga. Šuškalo se i da Obuljen nije zainteresirana za tu funkciju. Nakon što je objavljeno da će ona ipak naslijediti najkontroverznijeg ministra prošle Vlade, Hasanbegović je poručio da se "zna tko je i što je on, a tko je i što je Nina Obuljen". Poručio je i da će dalje služiti "Bogu i narodu koji ga je izabrao". Hoće li i HDZ-u, vidjet će se, s obzirom na to da su se pojavile informacije da bi se čak mogao ispisati iz stranke.

Drugi veliki gubitnik Plenkovićeve kadrovske križaljke je Miro Kovač kojeg će u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova naslijediti Davor Ivo Stier. Premda je Stiera od početka slovio kao izgledni ministar vanjskih poslova, Kovač se do posljednjeg trena nadao da možda ipak nekako opstane pa je još neki dan izjavio da su izjave da će ga naslijediti Stier "čista bedastoća". 

Još jedan od tragičara je Anton Kliman, ministar u resoru koji radi sam od sebe - turizam. Rezultati sezone su sjajni, sve brojke u porastu, no dopredsjednik istarskog HDZ-a ipak nije uspio zadržati svoju funkciju. Naslijedit će ga Gari Capelli, HDZ-ov gradonačelnik Malog Lošinja, koji je preporodio turizam tog gradića. I Kliman bi, kao Hasanbegović i Kovač, svoju politčku karijeru trebao nastaviti u saborskim klupama.

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene