450954
450954
450954
450954
450954

Miro Kovač o navodnim frakcijama u HDZ-u

  • , 21.09.2016., 18:03
  • Autor:
  • komentara

Tehnički ministar vanjskih poslova Miro Kovač u New Yorku je na upite novinara u srijedu komentirao napise u hrvatskim medijima da u HDZ postoje frakcije, istaknuvši kako su to medijske izmišljotine, i da su u HDZ-u fokusirani na pregovore s Mostom o sastavljanju nove Vlade.

 
 
 
 
HDZ i MOST pozdravljaju Beljakovu potporu (Video: Dnevnik Nove TV)
HDZ i MOST pozdravljaju Beljakovu potporu (Video: Dnevnik Nove TV)

"Mi u HDZ-u smo trenutačno fokusirani na pregovore s kolegama iz Mosta, o formiranju nove Vlade koja mora biti čvrsta i stabilna", rekao je Kovač, koji u New Yorku sudjeluje na sjednici Opće skupštine UN-a.

Dodao je kako u HDZ-u postoji samo jedna frakcija, a zove se frakcija za bolju i uspješnu Hrvatsku koju predvodi Andrej Plenković.

Kovač je naglasio da su medijski napisi o podjelama u HDZ-u izmišljotine i gluposti, te da na to ne želi trošiti riječi.

Upitan kako komentira previranja u oporbi, rekao je da su ona rezultat pobjede HDZ-a na parlamentarnim izborima.

Kovač na Općoj skupštini UN-a

UN-ov summit o izbjeglicama je na neki način prvi put da je stvorena matrica kako dugoročno, organizirano i humano pristupati prema izbjeglicama i migrantima diljem svijeta, rekao je u srijedu hrvatski ministar vanjskih poslova Miro Kovač tijekom svog sudjelovanja na sjednici Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku u sklopu koje je održan i spomenuti summit.

Ministar Kovač svoj posjet UN-u iskoristio je i za mnoge susrete s kolegama, između ostalih i s ministrom vanjskih poslova Bjelorusije Vladimirom Makeiem.

Kovač će sudjelovati i na radnom ručku Američko-jadranske povelje kojom trenutačno predsjeda Hrvatska, te na sastanku na razini ministara vanjskih poslova u okviru sveobuhvatnog ugovora o zabrani nuklearnog testiranja.

Ministar vanjskih poslova bit će nazočan i na Općoj skupštini kada bude svoj govor držala hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Predsjednica je najavila da će govoriti o takozvanoj agendi 2030., usmjerenoj ka ostvarenju ciljeva održivog razvoja, koji su pretpostavka za rješavanje mnogih problema, među njima i izbjegličke krize. U svemu tome, kako je rekla, Hrvatska se posebice mora usredotočiti na obrazovanje, na jednakost spolova, školovanje djece i promicanje prava na sigurnost i prava na razvoj.

"Sve u svemu, ovo je vrlo zanimljiv i intenzivan dan za hrvatsku diplomaciju", zaključio je ministar Kovač. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se