Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Postoji samo jedna'

Miro Kovač o navodnim frakcijama u HDZ-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tehnički ministar vanjskih poslova Miro Kovač u New Yorku je na upite novinara u srijedu komentirao napise u hrvatskim medijima da u HDZ postoje frakcije, istaknuvši kako su to medijske izmišljotine, i da su u HDZ-u fokusirani na pregovore s Mostom o sastavljanju nove Vlade.

"Mi u HDZ-u smo trenutačno fokusirani na pregovore s kolegama iz Mosta, o formiranju nove Vlade koja mora biti čvrsta i stabilna", rekao je Kovač, koji u New Yorku sudjeluje na sjednici Opće skupštine UN-a.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači?

Dodao je kako u HDZ-u postoji samo jedna frakcija, a zove se frakcija za bolju i uspješnu Hrvatsku koju predvodi Andrej Plenković.

Kovač je naglasio da su medijski napisi o podjelama u HDZ-u izmišljotine i gluposti, te da na to ne želi trošiti riječi.

Upitan kako komentira previranja u oporbi, rekao je da su ona rezultat pobjede HDZ-a na parlamentarnim izborima.

Kovač na Općoj skupštini UN-a

UN-ov summit o izbjeglicama je na neki način prvi put da je stvorena matrica kako dugoročno, organizirano i humano pristupati prema izbjeglicama i migrantima diljem svijeta, rekao je u srijedu hrvatski ministar vanjskih poslova Miro Kovač tijekom svog sudjelovanja na sjednici Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku u sklopu koje je održan i spomenuti summit.

Ministar Kovač svoj posjet UN-u iskoristio je i za mnoge susrete s kolegama, između ostalih i s ministrom vanjskih poslova Bjelorusije Vladimirom Makeiem.

Kovač će sudjelovati i na radnom ručku Američko-jadranske povelje kojom trenutačno predsjeda Hrvatska, te na sastanku na razini ministara vanjskih poslova u okviru sveobuhvatnog ugovora o zabrani nuklearnog testiranja.

Ministar vanjskih poslova bit će nazočan i na Općoj skupštini kada bude svoj govor držala hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Predsjednica je najavila da će govoriti o takozvanoj agendi 2030., usmjerenoj ka ostvarenju ciljeva održivog razvoja, koji su pretpostavka za rješavanje mnogih problema, među njima i izbjegličke krize. U svemu tome, kako je rekla, Hrvatska se posebice mora usredotočiti na obrazovanje, na jednakost spolova, školovanje djece i promicanje prava na sigurnost i prava na razvoj.

"Sve u svemu, ovo je vrlo zanimljiv i intenzivan dan za hrvatsku diplomaciju", zaključio je ministar Kovač. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene