441997
441997
441997
441997
441997

Na pitanje o podizanju ograde Kovač odgovorio: To pitajte ministra Orepića

  • , 01.07.2016., 12:12
  • Autor:
  • komentara

Ministar vanjskih poslova Miro Kovač odbio je komentirati postavljanje ograde na graničnom prijelazu Batina, a novinare je uputio na ministra Vlahu Orepića.

 
 
 
 
Miro Kovač (Foto: AFP)
Miro Kovač (Foto: AFP)

Na pitanje o podizanju ograde na graničnom prijelazu Batina, ministar vanjskih poslova Miro Kovač je novinarima rekao da to pitaju ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića.

"Bio sam s njim i razgovarali smo o Schengenu, zajedno radimo na tome da Hrvatska postane dio Schengenskog prostora", poručio je Kovač. Dodao je kako nije realno da Hrvatska uđe u Schengen prije 2018. godine.

Na opetovane upite o ogradi, Kovač je rekao da je upućen u to što se događa, ali je ponovio kako će sve o tome medijima reći ministar Orepić.

Na pitanje o arbitražnom postupku sa Slovenijom, Kovač je istaknuo da je bivša Vlada krenula u postupak izlaska iz arbitraže na inicijativu HDZ-a.

"Bivša Vlada je to napravila na poticaj nas u HDZ-u, koji smo inicirali konsenzus u Saboru i koji je jednoglasno donio odluku o izlasku Hrvatske iz arbitraže. Ona za nas više nije relevantna i Hrvatska više nije stranka u postupku. Mi više ne komentiramo nakane arbitražnog suda, koji je narušio svoj ugled", poručio je Kovač.

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač na upite hoće li se kandidirati za predsjednika HDZ-a, u petak je izjavio kako je već ranije rekao da će o tome izvijestiti kada bude vrijeme, a vezano za razgovore HSS-a sa SDP-om i HDZ-om rekao je kako je normalno i legitimno da stranke razgovaraju prije izbora.

"Rekao sam da ću to reći kada dođe vrijeme", rekao je HDZ-ov ministar Miro Kovač o eventualnoj kandidaturi, a na pitanje prikupljaju li se potpise za njegovu kandidaturu za predsjednika HDZ-a rekao je da neki ljudi prikupljaju potpise, no da ne zna točno koji.

U vezi s razgovorom predstavnika SDP-a s HSS-om, te na upit hoće li HDZ ostati bez tog partnera, Kovač je rekao da i HDZ razgovara s HSS-om, naglasivši kako je normalno da stranke razgovaraju uoči parlamentarnih izbora.

"Pa i HDZ razgovara s HSS-om, normalna je stvar da stranke razgovaraju, izbori se približavaju. Prema tome, legitimno je da se vode razgovori i HDZ će razgovarati, pa i s HSS-om", izjavio je novinarima ministar Kovač koji je u Zagrebu sudjelovao na konferenciji predstavništva Europske komisije u Zagrebu "Tri godine poslije - Schengen kao sljedeći izazov", u povodu obilježavanja treće obljetnice članstva Hrvatske u EU. (B.V./Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se