Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osjetljiva tema

Na pitanje o podizanju ograde Kovač odgovorio: To pitajte ministra Orepića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar vanjskih poslova Miro Kovač odbio je komentirati postavljanje ograde na graničnom prijelazu Batina, a novinare je uputio na ministra Vlahu Orepića.

Na pitanje o podizanju ograde na graničnom prijelazu Batina, ministar vanjskih poslova Miro Kovač je novinarima rekao da to pitaju ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića.

Pročitajte i ovo Rijeke pravde Parlamentarni izbori 2024 U SDP-u euforija na spomen mogućeg mandatara - Peđa Grbin poručio: "Ovo nije gotovo!" Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

"Bio sam s njim i razgovarali smo o Schengenu, zajedno radimo na tome da Hrvatska postane dio Schengenskog prostora", poručio je Kovač. Dodao je kako nije realno da Hrvatska uđe u Schengen prije 2018. godine.

Na opetovane upite o ogradi, Kovač je rekao da je upućen u to što se događa, ali je ponovio kako će sve o tome medijima reći ministar Orepić.

Na pitanje o arbitražnom postupku sa Slovenijom, Kovač je istaknuo da je bivša Vlada krenula u postupak izlaska iz arbitraže na inicijativu HDZ-a.

"Bivša Vlada je to napravila na poticaj nas u HDZ-u, koji smo inicirali konsenzus u Saboru i koji je jednoglasno donio odluku o izlasku Hrvatske iz arbitraže. Ona za nas više nije relevantna i Hrvatska više nije stranka u postupku. Mi više ne komentiramo nakane arbitražnog suda, koji je narušio svoj ugled", poručio je Kovač.

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač na upite hoće li se kandidirati za predsjednika HDZ-a, u petak je izjavio kako je već ranije rekao da će o tome izvijestiti kada bude vrijeme, a vezano za razgovore HSS-a sa SDP-om i HDZ-om rekao je kako je normalno i legitimno da stranke razgovaraju prije izbora.

"Rekao sam da ću to reći kada dođe vrijeme", rekao je HDZ-ov ministar Miro Kovač o eventualnoj kandidaturi, a na pitanje prikupljaju li se potpise za njegovu kandidaturu za predsjednika HDZ-a rekao je da neki ljudi prikupljaju potpise, no da ne zna točno koji.

U vezi s razgovorom predstavnika SDP-a s HSS-om, te na upit hoće li HDZ ostati bez tog partnera, Kovač je rekao da i HDZ razgovara s HSS-om, naglasivši kako je normalno da stranke razgovaraju uoči parlamentarnih izbora.

"Pa i HDZ razgovara s HSS-om, normalna je stvar da stranke razgovaraju, izbori se približavaju. Prema tome, legitimno je da se vode razgovori i HDZ će razgovarati, pa i s HSS-om", izjavio je novinarima ministar Kovač koji je u Zagrebu sudjelovao na konferenciji predstavništva Europske komisije u Zagrebu "Tri godine poslije - Schengen kao sljedeći izazov", u povodu obilježavanja treće obljetnice članstva Hrvatske u EU. (B.V./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene