448573
448573
448573
448573
448573

Miro Kovač: Diplomatske agresije neće pomoći Srbiji

  • , 31.08.2016., 15:33
  • Autor:
  • komentara

Održan je drugi po redu sastanak vladinog Povjerenstva za praćenje provedbe prijelaznih mjerila u pregovaračkim poglavljima 23. i 24. o pristupanju Republike Srbije Europskoj uniji.

 
 
 
 
Miro Kovač (Foto: Zarko Basic/PIXSELL)
Miro Kovač (Foto: Zarko Basic/PIXSELL)

Tehnički ministri Miro Kovač i Ante Šprlje, dali su kratke izjave nakon sastanka Povjerenstva za praćenje provedbe prijelaznih mjerila u pregovaračkim poglavljima 23. i 24. o pristupanju Republike Srbije Europskoj uniji.

Ministar Kovač poručio je da ako Srbija neće izvršavati svoje obveze prema EU, neće moći niti napredovati prema toj zajednici.

"Mi kao država ne sudjelujemo u raspravama i napadima iz Srbije. Želimo normalno surađivati. Postoje pregovori i želimo da Srbija počne svoje obveze izvršavati i spremni smo Srbiji pomoći. Ako ne bude Srbija obveze izvršavala, neće moći napredovati prema EU. To je njima u interesu, a i nama. Diplomatske agresije Srbiji neće moći pomoći. Nema potrebe za tim", poručio je tehnički ministar vanjskih poslova Miro Kovač.

Kovač je komentirao i mogućnost referenduma u Republici Srpskoj u BiH te poručio da Hrvatska isti ne podržava.

"Hrvatska je potpisala Daytonski sporazum. Želimo da Hrvati u BiH napreduju, referendum ne podržavamo. Nadamo se da će vrh Srbije odgovoriti Republiku Srpsku. Želimo da Hrvati u bih budu ravnopravni", naglasio je Kovač.

Ministar pravosuđa Ante Šprlje također je naglasio potrebu da Srbija izvršava svoje međunarodne obveze.

"Tražimo razmjenu podataka i da Srbija nastavi s ažuriranjem podataka. I očekujemo da će Srbija nastaviti svoju suradnju. Radi se samo da se ispune međunarodno preuzete obveze. I da se Srbija odazove traŽenjima Haškog suda", poručio je Šprlje.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se