Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak u Ministartvu vanjskih poslova

Miro Kovač: Diplomatske agresije neće pomoći Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Održan je drugi po redu sastanak vladinog Povjerenstva za praćenje provedbe prijelaznih mjerila u pregovaračkim poglavljima 23. i 24. o pristupanju Republike Srbije Europskoj uniji.

Tehnički ministri Miro Kovač i Ante Šprlje, dali su kratke izjave nakon sastanka Povjerenstva za praćenje provedbe prijelaznih mjerila u pregovaračkim poglavljima 23. i 24. o pristupanju Republike Srbije Europskoj uniji.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Ministar Kovač poručio je da ako Srbija neće izvršavati svoje obveze prema EU, neće moći niti napredovati prema toj zajednici.

"Mi kao država ne sudjelujemo u raspravama i napadima iz Srbije. Želimo normalno surađivati. Postoje pregovori i želimo da Srbija počne svoje obveze izvršavati i spremni smo Srbiji pomoći. Ako ne bude Srbija obveze izvršavala, neće moći napredovati prema EU. To je njima u interesu, a i nama. Diplomatske agresije Srbiji neće moći pomoći. Nema potrebe za tim", poručio je tehnički ministar vanjskih poslova Miro Kovač.

Kovač je komentirao i mogućnost referenduma u Republici Srpskoj u BiH te poručio da Hrvatska isti ne podržava.

"Hrvatska je potpisala Daytonski sporazum. Želimo da Hrvati u BiH napreduju, referendum ne podržavamo. Nadamo se da će vrh Srbije odgovoriti Republiku Srpsku. Želimo da Hrvati u bih budu ravnopravni", naglasio je Kovač.

Ministar pravosuđa Ante Šprlje također je naglasio potrebu da Srbija izvršava svoje međunarodne obveze.

"Tražimo razmjenu podataka i da Srbija nastavi s ažuriranjem podataka. I očekujemo da će Srbija nastaviti svoju suradnju. Radi se samo da se ispune međunarodno preuzete obveze. I da se Srbija odazove traŽenjima Haškog suda", poručio je Šprlje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene