Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Miro Bulj

"Odluka Ustavnog suda potvrđuje naš stav da je Mesićev Ured suvišno opterećenje za proračun"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj pozdravio je u utorak odluku Ustavnog suda o uredu bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića poručivši kako je ona potvrda stava njegove stranke ali i njega osobno kako je taj Ured suvišno opterećenje za državni proračun.

„Drago mi je da je Ustavni sud potvrdio besmislenost neproduktivnog potrošača državnog novca u obliku Ureda bivšeg predsjednika, a protiv koje sam ja među prvima dignuo glas. Institucija predsjednika Republike po prestanku obnašanju dužnosti nije ustavna kategorija, nego mašina koja je u pet godina progutala 3,9 milijuna kuna, a nikakve rezultate nije dala", poručio je Bulj u priopćenju.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović intervju predsjednika RH Milanović: "Oslobodit ćemo institucije tako da sve HDZ-ovce otpustimo", o Mostu: "Kad sjednete s njima..." Krunoslav Olujić Novi pogled Krunoslav Olujić o Milanovićevoj kandidaturi: Ustavni sud je pogriješio u jednoj stvari

Stjepan Mesić se, tvrdi taj 'mostovac', ne bori za svoja prava, nego za neutemeljene povlastice, a to prekriva "nekom teorijom zavjere gdje njega napadaju povijesni revizionisti, fašisti i ostali duhovi prošlosti. Ako netko živi u prošlosti to je bivši predsjednik, koji misli da još uvijek može dobivati milijune i dijeliti ih kojekakvim savjetnicima, a sve samo na temelju stare slave", zaključio je Bulj.

Bivši predsjednik Ivo Josipović nikada, kaže, nije zatražio takve povlastice, što dodatno ide u prilog tvrdnji da bi novac ušteđen ukidanjem Ureda mogao biti efektivnije uložen. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene