Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Termoelektrana Peruća

Mostovac Bulj o pobjedi interesnih lobija: "Hvala ministrici Dalić na takvoj reakciji..."

Miro Bulj s kolegama iz Mosta (Foto: Pixell)
Miro Bulj s kolegama iz Mosta (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Zastupnik Mosta Miro Bulj u srijedu je izrazio zadovoljstvo time što je savjetodavno, stručno povjerenstvo za procjenu utjecaja na okoliš dalo negativno mišljenje na izgradnju Kombi kogeneracijske plinske elektrane Peruća.

Miro Bulj rekao je da je štetnost projekta svojim potpisima ranije potvrdilo 60 znanstvenika te je pozvao da se prirodni resursi posebno zaštite zakonom i Ustavom.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Oglasio se i Grmoja Penava poručio Plenkoviću: ''Pozivam te na dvoboj kao muškarac muškarca'' Mostov kandidat za premijera Nikola Grmoja program predstavio Grmoja Most ima prijedlog za smanjenje jedne od najvećih ovisnosti: "Zabranit ćemo reklamiranje i ograničiti broj aparata"

Riječ je, kaže, o najvećem bazenu pitke vode u ovom dijelu Europe, s kapacitetom od 570 milijardi litara, a vodu iz Cetine pije 500 tisuća ljudi.

Bulj je zahvalio građanima Cetinske krajine i udruzi "Ne daj se, Cetino" te istaknuo da zajednički mogu pobijediti interesne lobije, posebno spominjući ministricu vanjskih poslova Mariju Pejčinović Burić čiji je suprug većinski vlasnik projekta termoelektrane te potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić koja je u Saboru nedavno burno reagirala na njegove kritike u vezi s termoelektranom.

"Hvala ministrici Dalić na takvoj reakciji, poručila je koliko je Vladi bilo stalo do tog projekta koji je dokazano ekološki štetan", rekao je Bulj.

Tomislav Panenić rekao je da se istovjetni projekti u okruženju zatvaraju jer ih nije isplativo graditi, dok je dio kapaciteta stavljen u mirovanje. "A mi krećemo s takvim projektima", kaže.

Takve projekte, dodao je, isplativima čini isključivo poticana cijena koju plaćaju svi građani, a da nema te cijene, nijedan takav projekt ne bi se realizirao.

Ocijenio je i da to nikako nije bio projekt od strateškog interesa, jer su to oni projekti koji su potrebni državi i ne nanose građanima ekonomsku štetu.

Grmoja: Neka Most smatraju konfliktnim, no mi ćemo se lošem i dalje suprotstavljati

"Zadovoljan sam što je uporna borba Mire Bulja završila pozitivno iako ga se pokušavalo diskreditirati raznim pričama", rekao je njegov stranački kolega Nikola Grmoja te istaknuo kako se pokazalo zašto je Most 'kamenčić u cipeli'.

"Most će se i dalje suprotstavljati svemu lošem u društvu, pa makar neki ocijenili to konfliktnom politikom", poručio je aludirajući na Vlahu Orepića koji je Most prozvao zbog vođenja konfliktne politike s čime se ne slaže i zbog čega je jučer napustio Most.

Upitani je li Orepić imao ambicije biti Mostovim predsjedničkim kandidatom na idućim izborima i je li zbog toga izašao iz stranke, Grmoja je odgovorio da je čuo za to, a Panenić je, kaže, s njim o tome i razgovarao, potvrdivši da je Orepić imao takvih ambicija.

"Osobno s njim razgovarao, ne u ime stranke, da bi mogao biti kandidat za predsjedničke izbore i potvrdio mi je da ima interes u tom smjeru, no razloge napuštanja stranke nije konkretno naveo. Svi se mi nekada razilazimo u mišljenjima, ali u Mostu se nikoga nikada nije spriječilo da govori o onome o čemu želi", rekao je Panenić. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene