Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporno preuređenje parka

Bandić ipak može graditi na Savici, Ministarstvo odlučilo - dozvola mu ne treba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi inicijative "Čuvamo naš park" u parku Trnjanska Savica organizirali su neprekidno 24-satno dežurstvo. Na popodnevnoj presici istaknuli su kako je resorno ministarstvo proglasilo zahvat u parku "jednostavnom gradnjom", za koju nije potrebna građevinska dozvola.

Iako je jutro u parku na Tranjnskoj Savici proteklo mirno, bez bagera i kamiona, bez djelatnika Zrinjevca, bez predstavnika Gradske uprave i bez zaštitara, uz tek nekoliko policajaca koji dežuraju, popodne su iz inicijative "Čuvamo naš park" javili kako je onamo stiglo jedno vozilo MUP-a (marica).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pobjeda građana Bandić odustaje od parka na Savici? "Nećemo ništa graditi na silu..." Slika nije dostupna I dalje dežuraju Stanovnici Savice pisali Dobroviću: "Bandić želi nasilno provesti devastaciju parka"

Sanjin Đukić iz inicijative kazao je da je građevinska inspekcija ustvrdila da nema osnove za postupanje. Iz PU Zagrebačke kazali su za DNEVNIK.hr kako je policija tamo po jednakoj osnovi kao i proteklih dana, odnosno da nema nikakvih posebnih postupanja.

Na presici koju su iz ove inicijative sazvali nešto kasnije, naveli su kako je resorno ministarstvo na temelju izvještaja inspektora koji su izašli na teren - a koje, tvrde prosvjednici, nitko nije vidio - proglasilo zahvat u parku "jednostavnom gradnjom", za koju nije potrebna građevinska dozvola. "Toplo se nadamo da država neće štititi gradonačelnika, nego svoje građane", istaknuto je na presici.

I Mrak Taritaš na dežurstvu

Među onima koji su dežurali, jutros je bila i kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš.

Građani su u ponedjeljak spriječili pokušaj zagrebačke Gradske uprave da počne s preuređivanjem parka na Trnjanskoj Savici u rekreacijski park.

Ne žele da se više od 40 posto površine parka prekrije betonom, plastikom i umjetnom travom. Ističu i kako za projekt vrijedan 12 milijuna kuna nije raspisan javni natječaj te da su o početku radova saznali tek kad je prošli tjedan u parku osvanula informativna ploča.

U nekoliko navrata, tijelima su zaustavili postavljanje građevinske ograde koja bi trebala osiguravati radove u parku. U tome je tijekom ponedjeljka sudjelovalo u prosjeku između 20 i 60 građana, većinom stanovnika Savice.

Nakon odlaska zaštitara, djelatnika Zrinjevca i policije, građani su organizirali dežurstva. Iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja najavili su da će tijekom utorka na teren izaći nadležni inspektori. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene