Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko tu laže?

MUP RS-a demantirao podnošenje novih prijava protiv generala HV-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirna Miljanović, glasnogovornica MUP-a Republike Srpske, demantirala je pisanje Večernjih novosti o novim tužbama protiv 16 hrvatskih generala i tvrdi da u posljednjih šest godina nije bilo nikakvih prijava.

Glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske Mirna Miljanović opovrgnula je u petak navode da su Tužiteljstvu BiH upućeni novi izvještaji protiv hrvatskih generala i časnika za ratne zločine počinjene nad Srbima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna na današnji dan Sedam godina od oslobođenja generala Gotovine i Markača i veličanstvenog dočeka: "Tog dana Hrvatska je bila jedno" Vojnici na kninskoj tvrđi (Foto: Dnevnik.hr) Svečanost na kninskoj tvrđavi Najbolji od najboljih: Hrvatska vojska dobila prvu generaciju komandosa

"Mi smo podnosili te izvještaje, više njih, od 1996. do 2010. Međutim, nema ništa novo od tada. Od Tužiteljstva čekamo sljedeće poteze", rekla je Miljanović za Hinu.

Upitana o navodima beogradskih Večernjih novosti da je MUP RS-a kazneno prijavio 16 hrvatskih generala, među kojima su i Ante Gotovina i Damir Krstičević, glasnogovornica MUP-a RS-a kazala je da posljednjih šest godina nije bilo nikakvih prijava te da joj nije poznato otkuda takve informacije dolaze.

"Duže razdoblje ništa novo nije predavano. Sve je sada na Tužiteljstvu BiH da odluči o prijavama koje su dostavljene", dodala je.

Po medijskim navodima navodne nove prijave su podnesene zbog zločina, počinjenih u rujnu i listopadu 1995. u sklopu operacija Maestral i Južni Potez, koje su na teritoriju BiH zajednički izvodile postrojbe HV-a i HVO-a odmah nakon okončanja akcije Oluje.

Osumnjičeni generali bi, ako uđu na teritorij Bosne i Hercegovine, trebali biti uhićeni, navele su Večernje novosti. No, takvu informaciju u MUP-u RS-a nisu mogli potvrditi. Iz Državnog odvjetništva BiH ranije tijekom dana najavili su da će se pisanim putem očitovati o medijskim navodima, no odgovor za sada nije uslijedio. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene