Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izmjene u mirovinskom sustavu

Mirando Mrsić: Ova Vlada nije fer jer ne radi u interesu građana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirando Mrsić iz SDP-a održao je danas konferenciju za novinare povodom najava o izmjenama u mirovinskom sustavu.

Mirando Mrsić ponovio je na konferenciji za novinare stajalište koje je jutros kazao u Saboru, vezano za najavljene reforme među kojima su i izmjene u mirovinskom sustavu.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

Ova najavljena promena mirovinskog sustava i uvoz radnika nisu u interesu Hrvatske. Pozivam Vladu da u pregovorima s Komisijom radi u korist građana. Ova reforma nije u korist građana Hrvatske. Naime, prema pisanjima pojedinih medija Vlada u okviru Nacionalnog programa reformi planira i reformu mirovinskog sustava, koja bi uključivala povećane radne dobi sa 65 na 67 godina od 2025. godine, kasniji odlazak u prijevremenu mirovinu te dodatno kažnjavanje takvog odlaska s 0,3 posto po mjesecu.

'Slijedi udar na mirovinski sustav. Ova pseudo Vlada pokrenula je demontažu socijalne države. Ovo je smanjivanje prava radnika', kazao je Mrsić.

Osvrnuo se na odluku Vlade da omogući uvoz jeftinih radnika, napomenuvši kako će to dodatno srušiti cijenu rada u Hrvatskoj. 'Nema nikakvog razloga da se ide s povećavanjem kvote. Obrazloženje ministrice granici sa SF-om. Nije točno da nije bilo moguće naci radnike. HZZ je proveo analizu, razgovarao sa stotinama poslodavaca. Nije zavod za zapošljavanje kriv', objašnjava Mrsić.

 

Kritizira Vladu navodeći kako nema jasan smjer kako provesti reforme. 'Vlada ide u demontiranje socijalne države jer se ide na mirovinski sustav. Pseudo Vlada na čelu s premijerom koji nema političke moći, se ne može suprotstaviti Europskoj komisiji. Mi imamo rezultate, sustav je stabilan, dugoročno održiv. I tada su nam predlagali da krenemo s produženjem radne dobi ranije, i tada su nas tražili to', rekao je.

Pozvao je ministricu da preda izvještaj premijeru, te da u tom izvještaju nigdje ne piše da je potrebno pomicati dob za umirovljenje ranije. 'Treba vidjeti što je najbitnije za hrvatske građane, treba ustrajati na onome što je dobro', istaknuo je Mrsić.

 

SDP smatra da su najavljene mjere štetne za Hrvatsku, jer Oreškovićeva Vlada pokazuje da je 'spremna rušiti socijalnu državu u Hrvatskoj'. Ova Vlada nije fer jer ne radi u interesu građana RH.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene