Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlučio MIP

Evo tko odlazi iz Sabora, a tko se u njega vraća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo suglasilo se u ponedjeljak o prestanku zastupničkih mandata HNS-ova Ivana Vrdoljaka i HDZ-ova Blaženka Bobana.

Ivan Vrdoljak, donedavni predsjednik HNS-a, koji je prvo zatražio da mu mandat miruje, sada je podnio ostavku na zastupničku dužnost. O tome je pisano izvijestio predsjednika Sabora, pozivajući se na Zakon o izborima zastupnika i ne konkretizirajući razloge ostavke.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca

Vrdoljakov je mandat mirovao od 9. lipnja i od tada ga u Saboru mijenja Stjepan Ćuraj.

Mandat prestaje i HDZ-ovu Blaženku Bobanu koji je u Sabor ušao kao zamjena Damiru Krstičeviću. Boban je nedavno izabran za župana splitsko-dalmatinskog, što je dužnost nespojiva sa zastupničkom. HDZ je stoga odlučio da u Sabor uđe Ante Bačić.

Davoru Ivi Stieru, koji je podnio ostavku na dužnost potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih i europskih poslova, MIP je odobrio aktiviranje mandata.

Zastupnička mu dužnost počinje 22. lipnja, osam dana od dana podnošenja zahtjeva za 'aktiviranjem'.

Draženu Bošnjakoviću, kojem je Sabor dao povjerenje da bude ministar pravosuđa, te Andri Krstuloviću Opari, koji je izabran za splitskog gradonačelnika, MIP je odobrio početak mirovanja mandata te prihvatio HDZ-ov prijedlog da ih mijenjaju Ivan Šuker i Ante Babić, koji su već 'sjedili' u Saboru, Šuker i više puta.

MIP-ove odluke treba potvrditi Hrvatski sabor. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene