Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka jednoglasna

Mandatno-imunitetno povjerenstvo skinulo imunitet Josipi Rimac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rimac je ranije izjavila da vjeruje u hrvatsko pravosuđe i da istraga protiv nje neće naštetiti HDZ-u.

Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je skinulo zastupnički imunitet Josipi Rimac.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu" Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

Podsjećamo, Saborsko mandatno-imunitetno (MIP) povjerenstvo zaprimilo je u utorak zahtjev DORH-a da se HDZ-ovoj zastupnici ukine zastupnički imunitet, radi nastavka istrage protiv Rimac koju je prošle godine pokrenuo USKOK, sumnjičeći zastupnicu da je kao gradonačelnica Knina neosnovano stekla stambeni prostor.

'Nije me strah DORH-ove istrage; to neće naštetiti kampanji HDZ-a'

Rimac je na zastupničku dužnost prisegnula prošlog petka, a u saborskim je klupama zamijenila Antu Jerolimova, koji je ostavku na zastupničku dužnost podnio nakon što je mu je travnju skinut imunitet kako bi ga se moglo kazneno goniti zbog sumnje da je krivotvorio diplomu Ekonomskog fakulteta.

Rimac je u srijedu rekla da vjeruje u sustav hrvatskog pravosuđa i ocijenila kako to neće naštetiti izbornoj kampanji HDZ-a. 'Znam da se nisam ogriješila niti o jedan zakon i vjerujem da će čitav ovaj cirkus što prije završiti', rekla je Rimac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene