Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Priča o korupciji pada u vodu'

MIP bez odluke o imunitetu Ivana Čehoka jer nije imao kvorum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo nije danas skupilo kvorum, pa nije ni odlučivalo o zahtjevu DORH-a da se skine imunitet nezavisnom zastupniku Ivanu Čehoku.

U dvorani su se okupili samo predsjednik MIP-a Damir Sesvečan, koji je bio i jedini član HDZ-a koji je došao na sjednicu, te SDP-ovci Arsen Bauk, Gordana Sobol i Ivan Hanžek. U dvoranu je kratko ušao HDZ-ovac Tomislav Čuljak, ali odmah i izašao.

Nakon što je Sesvečan, zbog nedostatka kvoruma, odgodio sjednicu, Bauk je okupljenim novinarima izjavio da su se SDP-ovci, koji uz ostale zastupnike iz Kukuriku koalicije bojkotiraju rad Sabora, odlučili danas doći na sjednicu MIP-a 'kako nas se ne bi optužilo da opstruiramo pravosuđe i borbu protiv korupcije za koju se gospođa Kosor toliko zalaže'.

Bauk smatra kako HDZ bojkotom sjednice MIP-a vraća uslugu Čehoku, za kojega DORH traži skidanje imuniteta, zato što mu je činio kvorum u sabornici prošloga petka, a očekuje se i danas.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna na zahtjev dorh-a Mito, zloporaba položaja i ovlasti...: Kuščeviću dodatno skinut imunitet zbog proširenja istrage Slika nije dostupna Sabor mu ukinuo imunitet Čehok ostaje u pritvoru, ispitat će ga u USKOK-u

'HDZ-ova priča o korupciji pada u vodu'

'Očito je da HDZ-u fali glas danas (u sabornici) i da su odlučili zaštititi Čehoka i zato su danas bojkotirali sjednicu MIP-a što je skandalozno i njihova priča o borbi protiv korupcije, i svemu onome u svjetlu jučerašnjih događaja, pada u vodu', poručio je Bauk. Ocijenio je da hrvatska javnost i danas može svjedočiti o još jednom primjeru političke korupcije i političke trgovine.

MIP i Sabor prvi su put Ivanu Čehoku, tada još varaždinskom gradonačelniku, zastupnički imunitet skinuli početkom lipnja, čime je odobren zahtjev USKOK-a za njegovim lišavanjem slobode te određivanjem pritvora i istražnog zatvora. U tom je zahtjevu USKOK naveo kako sumnjiči Čehoka za počinjenje kaznenih djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela te zlouporabe položaja i ovlasti.

Istoga dana Čehok je uhićen, a USKOK je protiv njega i još tri osobe pokrenuo istragu zbog sumnje da su različitim malverzacijama u kupovini i zamjeni zemljišta oštetili grad Varaždin za 29 milijuna kuna. Inače, MIP je danas trebao odlučivati i o zahtjevu za skidanje imuniteta HNS-ovom zastupniku Goranu Beusu Richemberghu, po privatnoj tužbi za klevetu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene