Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZBORI 2016.

Minstarstvo uprave u petak će objaviti ažurirane podatke iz registra birača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tehnička ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović izjavila je u četvrtak da će Ministarstvo u petak poslijepodne objaviti ažurirane podatke iz registra birača.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Doneseno rješenje Evo koliko ljudi ima PRAVO glasa na referendumu o braku! Slika nije dostupna Sve na jednom mjestu INFOGRAFIKA Znate li što je sve potrebno da biste glasovali na referendumu?

Na tome se intenzivno radi i u petak poslijepodne podaci će biti objavljeni, rekla je ministrica odgovarajući na novinarsko pitanje za vrijeme predstavljanja izbornih kandidata Mosta nezavisnih lista.

Objasnila je da Ministarstvo uprave te podatke obrađuje i u registar unosi na temelju rješenja Ministarstva unutarnjih poslova.

Tehnički šef MUP-a Vlaho Orepić rekao je kako je policijskom provjerom utvrđeno da oko 35.000 građana nije imalo uredne dokumente vezano za svoje prebivalište.

Izdana su im rješenja, oni će biti brisani iz popisa birača na tim adresama, rekao je Orepić, a Jurina Alibegović pojasnila da time nisu izbrisani iz registra birača. Oni su hrvatski državljani i imaju pravo glasovati, ali u XI. izbornoj jedinici za dijasporu, objasnila je tehnička ministrica uprave. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene