448697
448697
448697
448697
448697

Minstarstvo uprave u petak će objaviti ažurirane podatke iz registra birača

  • , 01.09.2016., 15:33
  • Autor:
  • komentara

Tehnička ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović izjavila je u četvrtak da će Ministarstvo u petak poslijepodne objaviti ažurirane podatke iz registra birača.

 
 
 
 
Broj birača za 48 sati (Video: Vijesti u 17 h)
Broj birača za 48 sati (Video: Vijesti u 17 h)

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Na tome se intenzivno radi i u petak poslijepodne podaci će biti objavljeni, rekla je ministrica odgovarajući na novinarsko pitanje za vrijeme predstavljanja izbornih kandidata Mosta nezavisnih lista.

Objasnila je da Ministarstvo uprave te podatke obrađuje i u registar unosi na temelju rješenja Ministarstva unutarnjih poslova.

Tehnički šef MUP-a Vlaho Orepić rekao je kako je policijskom provjerom utvrđeno da oko 35.000 građana nije imalo uredne dokumente vezano za svoje prebivalište.

Izdana su im rješenja, oni će biti brisani iz popisa birača na tim adresama, rekao je Orepić, a Jurina Alibegović pojasnila da time nisu izbrisani iz registra birača. Oni su hrvatski državljani i imaju pravo glasovati, ali u XI. izbornoj jedinici za dijasporu, objasnila je tehnička ministrica uprave. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se