Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opačić u ljetnom kampu

Ministrica razveselila mališane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić posjetila je u četvrtak Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" u kojem je od ove godine organiziran ljetni kamp za djecu čiji roditelji preko ljeta zbog radnih obveza ili drugih razloga ne mogu skrbiti o svojoj djeci.

Program je proizašao iz potreba roditelja, a sadržajno se oslanja na strateške ciljeve našeg Centra, a to su deinstitucionalizacija, inkluzivno obrazovanje i nastavak podizanja standarda kvalitete u pružanju usluga socijalne skrbi, istaknula je ravnateljica Centra Slavica Jelić.

Pročitajte i ovo Bandićev novi dvojac (Foto: Dnevnik.hr) Skupio puno 'žetončića'' Nova su Bandićeva pojačanja: Vargu čeka jedna od ključnih pozicija zagrebačke hitne pomoći, a što se smiješi Opačić? Slika nije dostupna nije više nezavisna Je li i sada ''palo'' cvijeće? Nakon Siniše Varge i Milanka Opačić učlanila se u Bandićevu stranku

Cilj je programa, dodala je, pružiti djeci nezaboravno iskustvo učenja kroz igru i vlastito iskustvo, te im ispuniti duge dane ljetnog odmora kvalitetnim sadržajima, čime se unapređuje kvaliteta njihova i života njihovih obitelji.

Djeca su sa svojim odgajateljima i rehabilitatorima tijekom lipnja, srpnja i kolovoza uživala u sportskim, kreativnim i eko aktivnostima, te u terapijskom jahanju. Bili su na izletima i često boravili na svježem zraku na različitim lokacijama u okolici Zagreba.

Te su aktivnosti značajan doprinos poboljšanju funkcionalne obiteljske dinamike, budući da su mnoge obitelji naših korisnika slabijeg ekonomskog statusa, rekla je Jelić.

Ovaj posao ne radi se za plaću nego iz ljubavi, naglasila je ministrica Opačić istaknuvši kako je jako važno da roditelji znaju da su im djeca pod stručnim nadzorom i sudjeluju u edukativnim programima.

VLADA UVODI 3 SOCIJALNE MJERE Tiču se oko 125 tisuća ljudi

Kamp je primjer dobre suradnje institucija i roditelja i dokaz da je takvom suradnjom sve puno lakše postići, naglasila je Opačić i odala priznanje djelatnicima Centra "Slava Raškaj".

U projekt ljetnog kampa uključene su partnerske organizacije Centra u Splitu i Rijeci koje su, kao i u Zagrebu, opremljene novom didaktičkom opremom.

Projekt je uz Ministarstvo socijalne politike i mladih sa 185.000 kuna sufinancirala Zaklada "Hrvatska za djecu".

Centar "Slava Raškaj" ustanova je u sustavu Ministarstva socijalne politike i mladih koja se bavi pružanjem usluga djeci oštećena sluha, djeci uredna sluha s poremećajem govorno-jezične komunikacije, djeci s komunikacijskim teškoćama iz spektra autizma i pervazivnog razvojnog poremećaja, te djeci s višestrukim teškoćama, od novorođenačke dobi do 21. godine života.

Ukupno skrbi za 616 korisnika, a u predškolskom odjelu je 116 djece. Kroz ljetni kamp prošlo je tridesetak djece. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene