Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministrica Lovrin potvrdila ukidanje sudova u Tisnom i Drnišu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica pravosuđa Ana Lovrin potvrdila je danas u Šibeniku da će u Šibensko-kninskoj županiji biti ukinuti općinski sudovi u Tisnom i Drnišu i pripojiti se općinskim sudovima u Šibeniku, odnosno Kninu.

Lovrin je to izjavila novinarima pošto je o toj temi održala radni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima Šibenika, Tisnog, Drniša i Knina te predsjednicima sudova u tim gradovima.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

Riječ je, kazala je ministrica, o racionalizaciji sudova koja se provodi u reformi pravosuđa. Sudovi u Tisnom i Drnišu ukinut će se jer imaju manje od pet sudaca, pa tako i manji priljev predmeta. Općinski sud u Tisnom pripojit će se Općinskom sudu u Šibeniku, a drniški sud Općinskom sudu u Kninu jer je, objasnila je Lovrin, udaljenost između tih gradova manja od 50 kilometara čime se poštuju kriteriji racionalizacije mreže sudova.

"Pravosuđe se racionalizacijom želi učiniti brže i pravednije, a time i dostupnije građanima. Dostupnost ne znači imati sud na 200 ili 300 metara ili dva kilometra, već to znači da građanin može očekivati kvalitetno suđenje u roku do tri godine kako je to zakonom propisano. Spajanje sudova ne znači da se građanima nešto oduzima, nego da im se poboljšava usluga za koju smo nadležni", zaključila je Lovrin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene