444932
444932
444932
444932
444932

Ministrica Juretić posjetila ustanove socijalne skrbi u Brodsko-posavskoj županiji

  • , 29.07.2016., 16:23
  • Autor:
  • komentara

Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić u petak je u Brodsko-posavskoj županiji obišla nekoliko institucija i udruga koje koriste proračunska sredstva resornog ministarstva, a ustvrdila je kako njezin posjet nije dio predizborne kampanje.

 
 
 
 
Ministrica Bernardica Juretić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Ministrica Bernardica Juretić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić u petak je u Brodsko-posavskoj županiji obišla nekoliko institucija i udruga koje koriste proračunska sredstva resornog ministarstva, a odgovarajući na pitanja novinara u Slavonskome Brodu ustvrdila je da njezin posjet nije dio predizborne kampanje, no uvjerena je da će na čelu Ministarstva i u novom sazivu biti netko iz HDZ-a.

"Hoću li ja biti ta osoba ne znam. Ničem se ne nadam jer o tome uopće ne razmišljam," rekla je ministrica Juretić na pitanje novinara nada li se da će ona biti i ministrica u mandatu nove vlade nakon izbora. "Vjerujem da će HDZ staviti kvalitetne ljude za koje će građani sa zadovoljstvom glasati. One koji će nešto novo donijeti i ispuniti sve ono što obećamo", rekla je Juretić dodajući da će raditi do zadnjeg.

"Poruka ovog posjeta je da su Ministarstvo i svi djelatnici tu zbog korisnika. Od prvog dana želja mi je obići sve centre za socijalnu skrb, kako bih znala o čemu se priča kad dobijemo neke zahtjeve za suglasnost ili kad dobijemo pritužbe", kazala je.

U povodu kritika zbog odustajanja od uvođenja potpora za novorođene bebe u visini 1000 eura, rekla je da se zapravo odustaje od pomoći. "Mislim da će predsjednik HDZ-a gospodin Plenković ovih dana izaći sa širim programom mjera. Ova od 1000 eura je bila samo jedna, a cilj je donijeti i druge razne demografske poticaje", rekla je te pojasnila kako će se novi zakon retroaktivno odnositi i na bebe rođene od 1. rujna.

Vezano uz skrb za starije i nemoćne ministrica je istaknula kako je Ministarstvo odobrilo prvu potporu za skrb o devet osoba s Alzheimerovom bolesti o kojima skrbi udruga iz Slavonskog Broda.

Posjetila je i slavonskobrodski Dom za stare i nemoćne, koji je u vlasništvu Brodsko-posavske županije i trenutno skrbi o 232 štićenika. Marija Filipović, ravnateljica Doma rekla je kako je interes za smještaj starijih osoba u ovu ustanovu vrlo veliki, trenutno ih je 1200 na listi čekanja, a godišnje prime tek 60 novih korisnika. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se