Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Pismo javnosti

Djelatnici Fonda: 'Holy od prvog dana znala da protiv Kalambure postoji optužnica'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponukani javnim nastupom ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, vezano za imenovanje Sanje Kalambure na mjesto šefice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, pismom su se oglasili i djelatnici tog Fonda.

Šestero nezadovoljnih djelatnika i djelatnica Fonda pojašnjavaju što je sve ministrica Holy znala o Kalamburi te daju novo svijetlo na čitav slučaj. Njihovo pismo medijima prenosimo u cijelosti.

Pročitajte i ovo Otvoreno pismo HUBOL-a "Spavate li mirno" HUBOL bijesan na Beroša: "Vi kao da živite u Lalalandu, gdje je sve predivno, nažalost moramo vas protresti iz sna u kojem lete flamingosi" Slika nije dostupna Što mislite o imenovanju osobe s optužnicom?

>> Općinski kazneni sud: Službenica je kriva što je Kalambura dobila potvrdu

"Poštovani predstavnici medija,

Ponukani izjavama ministrice zaštite okoliša i prirode, gđe. Mirele Holy, nakon otkrivanja afere "Kalambura", posebno onom da kao resorna ministrica nije niti ne može utjecati na izbor direktora/ice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nas šest djelatnica i djelatnika fonda, šalje vam ovu obavijest o, u najmanju ruku neistinitim tvrdnjama, s dodatnom pozadinom cijele priče.

Naime, većina djelatnika fonda znala je već najmanje mjesec dana prije raspisivanja natječaja, da će na mjesto direktora/ice, biti imenovana gđa. Sanja Kalambura. Ona je i sama to više puta ustvrdila u neformalnoj komunikaciji s pojedincima u Fondu, od kojih je dobivala pomoć i sugestije kod pisanja koncepcije rada fonda u svom mandatnom razdoblju, koju je morala priložiti u svojoj prijavi za radno mjesto direktora Fonda.

Gđa. Kalambura je dugogodišnja suradnica i prijateljica ministrice Holy, koja je znala od prvog dana stupanja na dužnost, da je protiv iste podnesena optužnica. Dokaz tome je i izmjena uobičajenog teksta natječaja za imenovanje direktora Fonda s dodatno unesenim prednostima koje ima pojedini kandidat, kao i izmjena rečenice koja definira uvjerenje nadležnog suda o kaznenom postupku. Takve izmjene teksta natječaja je donio upravni odbor fonda kojeg je ministrica netom prije imenovala, bez da su iste izmjene unijeli u statut Fonda, što je također prekršaj istog Statuta.

Ono što nas je dodatno ponukalo na slanje ove obavijesti medijima, je i činjenica koja je do sada ostala nepoznata široj javnosti, a to je da je ministrica Holy dala izravan nalog svom pomoćniku, a kojeg je imenovala u Upravni odbor Fonda, gospodinu Davoru Škrlecu, da iznađe načina kako angažirati gospodina Dejana Kalamburu, brata Sanje Kalambure, na poslovima konzultanta za otpad. Buduću da to nisu mogli učiniti unutar ministarstva, gospodin Škrlec je "potiho", prije dva mjeseca uredio da Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, sklopi s gospodinom Dejanom Kalamburom ugovor, za obavljanje konzultantskih poslova, bez ikakvog javnog natječaja.

Ono što je još tragičnije je činjenica da imenovani ne obavlja poslove konzultanta za Fond koji ga plaća, niti poslove za koje je angažiran obavlja u prostorijama fonda, nego u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode, što je u totalnoj suprotnosti s aktima Fonda za zaštitu okoliša.

Gospodin kalambura je po zvanju diplomirani ekonomist, i u Fond je uhljebljen nakon neuspješne karijere u svom obrtu "B.B.S - projekt", obrtu koji se bavio promidžbom i ispitivanjem javnog mijenja.

Ne trebamo naglašavati da se za poslove konzultanta za otpad traži drugačiji profil osobe koja se angažira za to radno mjesto, pa temeljem toga nisu niti mogli raspisati javni natječaj za dotičnog gospodina. Nadamo se kako će ova naša obavijest biti kotačić u rasvjetljavanju kriminalnih radnji ministrice Holy i njenog pomoćnika Škrleca.

S poštovanjem,

ogorčene djelatnice i djelatnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene