Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadovoljna Mrak Taritaš

Ministrica graditeljstva zadovoljna dinamikom obnove županjske Posavine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja Anka Mrak Taritaš danas je u Gunji izrazila zadovoljstvo dinamikom obnove toga područja županjske Posavine stradalog u svibanjskoj poplavi, označivši područje županjske Posavine u ovom trenutku najvećim gradilištem u Europi.

Ministrica je rekla kako se s jučerašnjim danom u pojedinim fazama obnove na području županjske Posavine nalazi 1530 objekata, od kojih se dvije trećine odnosi na objekte za čiju su obnovi vlasnici odlučili uzeti novac od države i sami ih obnavljaju. Anka Mrak Taritaš navela je i kako je do sada na stradalom području obnovljeno oko 300-tinjak obiteljskih kuća od kojih je polovica na području Gunje.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Rekorderi Tko je u Saboru radio, a tko odmarao? Statistika je neumoljiva: "Neki misle da su lusteri, ja nisam i neću biti" Slika nije dostupna Treba naći rješenje Grabar Kitarović: Rezultati obnove u Gunji su vidljivi, problem je nezaposlenost

"Ovoga trenutka kao država obnavljamo i gradimo 480 kuća. Imamo brdo problema ,ali vam o njima neću ništa govoriti jer ih rješavamo u hodu", izjavila je novinarima, spomenuvši kako je bilo slučajeva da je na jednoj adresi bilo prijavljeno čak 17 obitelji, a da vlasnik kuće "nije znao ništa o tome".

Mrak-Taritaš u posjeti županjskoj Posavini: Znamo i možemo obaviti obnovu!

Kao jedan od konkretnih problema navela je i da pojedini građani imaju nekoliko nekretnina u vlasništvu, da su za jednu nekretninu pokrenuli proces obnove, a sada to traže i za ostale, što, kako je kazala, neće biti moguće.

"Mi ćemo sigurno do Nove godine sve kuće koje će imati pravo staviti u neki status", poručila je ministrica i dodala kako se na stradalom području dovršava obnova i 18 javnih objekata.

Ministrica Anka Mrak Taritaš u Gunji je obišla zgradu mjesne ambulante koja se obnavlja te nekoliko obiteljskih kuća koje su vlasnici sami obnavljali, opredijelivši se model samostalne obnove uz isplatu novca. Obišla je i objekte koji se obnavljaju u Račinovcima i Rajevom Selu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene