447145
447145
447145
447145
447145

Nema automobila za prijevoz na ročišta, ministrica Juretić poručuje: 'Za djecu treba ići i pješice'

  • , 19.08.2016., 12:09
  • Autor:
  • komentara

Priča oko prijevoza pravnih zastupnika djece u borbama za skrbništvo nastavlja se. Ministrica Juretić poručuje da bi za dobrobit djece na ročišta trebalo ići pješice ako treba.

 
 
 
 
Ministrica Bernardica Juretić odgovora na problem prijevoza pravnih zastupnika djece
Ministrica Bernardica Juretić odgovora na problem prijevoza pravnih zastupnika djece

Pravni zastupnici djece koja su se našla usred teškog razvoda svojih roditelja ili u borbi za skrbništvo, naišli su na probleme s prijevozom koji im je potreban ne bi li stigli na zakazana ročišta. Ravnateljica Centra za posebno skrbništvo, Karolina Šestak tvrdi kako su im potrebni automobili koje trenutno nemaju.

Do sad su koristili unajmljene automobile no troškovi su prešli 200.000 kuna zbog čega se treba pokrenuti postupak javne nabave. 'Nije samo problem pristupa pravosuđu, pristupa sudovima već je problem i dostupnosti našim štićenicima koji obično žive u manjim dislociranim selima', rekla je Šestak.

U Ministarstvu su poručili da je javna nabava u tijeku, a resorna ministrica Bernardica Juretić danas je rekla kako će biti poduzeto sve što je u najboljem interesu korisnika. 'Ako je potreba, ako je u interesu dobrobit djece, što jest, ako trenutno nemamo aute, ja ću i pješice otići da dođem na ročište. To je bila poanta priče. Nije poanta priče baciti odgovornost na drugoga nego ravnateljica Centra treba stvoriti uvjete da centar funkcionira. Više od godinu dana se zna koji će biti problemi. Dakle, ako treba i pješice, za dobrobit naših korisnika moramo se naći tamo gdje trebamo. Ja prva i svi ostali', rekla je ministrica Juretić.

Ona je dodala i kako se na rješavanju ovog problema radi već nekoliko mjeseci te da je ravnateljica dobila ponudu od ministarstva dva vozila plus vozila Centara na korištenje.

Ravnateljica Šestak jučer je za Dnevnik Nove TV rekla je kako im to nije dovoljno, a da na ročišta neće, odnosno ne mogu ići javnim prijevozom ili taksijem. 'Termini javnog prijevoza se ne poklapaju s terminima ročišta. Posebni skrbnici kad god su mogli koristili su svoje privatne automobile, međutim, to bi trebala biti iznimka, a ne pravilo', rekla je ravnateljica Šestak.

Problem je pak, čini se, u činjenici da je na cijelom području Hrvatske svega 15 pravnih zastupnika koji bi teško stigli odraditi svoj posao - pješice.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se