Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva stanica - London

Ministri u akciji: Putovat će svijetom i loviti investitore!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok ministra financija čeka novo zaduženje, ministri kreću u lov na investitore. Prva stanica je London i to već ovaj mjesec.

Tvrde kako će zajedno s guvernerom HNB-a te ravnateljem Agencije za investicije Hrvatsku predstaviti kao novu zemlju članicu Unije, ali i idealno odredište za inozemne ulagače.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Slika nije dostupna Luke, željeznice, most... Kinezi vrlo zainteresirani za ulaganja u Hrvatsku!

Novi Vladin tim, ali stara misija - kako privući strane ulagače u Hrvatsku. Nova prilika je u Londonu gdje će Britance uvjeravati da je Hrvatska poželjno mjesto za investitore. Dolazak su potvrdile vodeće svjetske financijske kuće. 'Ako se one zainteresiraju za nas, ja mislim da će to biti jako dobra poruka svim ostalim investitorima', kazao je Joško Klisović, zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova.

Obećavaju da spora administracija više neće biti problem. 'Svaki investitor, kad se zainteresira za određen projekt, pogotovo ako on bude strateški projekt, dobit će operativnu skupinu ljudi - imenom i prezimenom koji će odgovarati za to da učine maksimum maksimuma, da realiziraju investiciju tog investitora što prije', kazao je Klisović.

>>
Vrdoljak otkrio kako bi Hrvatska mogla postati energetsko žarište regije

Uz velik broj projekata u energetici, katalog investicija koji nose težak je desetke milijuna eura. 'Naš trenutni prioritet je zapravo koncesioniranje autocesta, natječaj. Nakon toga, to su vam zračna luka Osijek i zračna luka Rijeka kao miješavina carga i putničkog promet. Tu je potencijal ulaganja u lučku infrastrukturu - od Ploča pa do Rijeke', kazao je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Hrvatska udruga poslodavaca pozdravlja inicijatovu, ali upozorava da treba čekati rezultate. 'Vrlo često mi puno radimo na umjetnički dojam, a ne na rezultate i mjerenja i onda sami sebe na, neki način, zavaravamo da smo puno napravili, ali nažalost se malo toga dogodilo', kazao je Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora HUP-a.

S tim se slažu i u HDZ-u. Poručuju, posljednje dvije godine naslušali smo se inicijativa, ali ništa se nije dogodilo. 'Od najavljenih investicijskih tsunamija, do raznih timova za poticanje investicija, raznih agencija, tri - četiri formirane agencije, rezultat je katastrofa', kazao je Đuro Popijač.

U posljednjih 20 godina, u Hrvatskoj su ukupna inozemna ulaganja dosegnula 27 cijelih 3 milijarde eura. Usporedbe radi, samo mala srbijanska općina Inđija u zadnjih 7 godina privukla je pola milijarde eura investicija. Kako će proći ministri u Londonu, vidjet ćemo krajem mjeseca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene