Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Sljedeća godina još bolja"

Ministri zadovoljni svojim i radom Vlade, pala i jedna petica

Foto: Dnevnik.hr
Foto: Dnevnik.hr
Aktualno Galerija +0 Foto: Dnevnik.hr Galerija 1/1 >>
Uoči posljednje ovogodišnje sjednice Vlade ministri su komentirali svoj rad u godini za nama.

Svi su ministri zadovoljni svojim radom te diplomatski dodaju kako uvijek može bolje.

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu"

Ministar branitelja Tomo Medved kazao je kako je 2017. bila intenzivna.
„Bila je ovo godina s jako puno aktivnosti. U najvećoj mjeri sam zadovoljan onim što smo postigli, ali pred nama je još jako puno posla“, kazao je Medved.

Osvrnuo se i na ove godine usvojen Zakon o braniteljima.

„Ponosan sam i zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos. Napravili smo snažnu podlogu za ono što tek slijedi, a to je reguliranje svih oblika statusnih i materijalnih pitanja“, kazao je Medved.

Poručio je kako se trenutno izrađuju podzakonski akti koji su preduvjet za implementaciju zakona.

Marić: "Moj rad trebaju ocijeniti građani"

Ministar financija Zdravko Marić kazao je kako njegov rad ne bi trebao ocjenjivati on, već građani.

„Osobno sam zadovoljan s onime što smo napravili, a sljedeće godine bit ćemo još bolji. Bit će ovo dobra godina“, kazao je Marić i dodao kako će ovo biti druga godina zaredom sa značajnim smanjenjem udjela javnog duga u BDP-u.

„Prema našim projekcijama, idemo ispod 80 posto“, rekao je Marić i istaknuo kako je posebno ponosan na uštede na rashodima za kamate.

Kuščević vladi dao -5

Ministar upave Lovro Kuščević Vladi je pak dao ocjenu -5.

„Mislim da je Vlada dobro odradila svoj posao obzirom na sve okolnosti. Jasan je gospodarski rast i usmjerenost prema reformama. Siguran sam kako će Vlada sljedeće godine raditi još bolje. Imamo nacionalni plan reformi te vjerujem da će sljedeća godina biti još bolja našim sugrađanima“, kaže Kuščević.

Upitan što smatra svojim najvećim uspjehom, odgovara kako je napravio reda u Ministarstvu te istaknuo slučaj Škole za javnu upravu.
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak također nije krila zadovoljstvo.

„Pripremamo pilot-projekt kurikularne reforme za sljedeću godinu, napravili smo i novi zakon o strukovnom obrazovanju koji je podloga za povlačenje milijardu kuna. U znanosti potičemo izvrsnost, napravili smo sve da iduće godine zaposlimo 250 mladih znanstvenika u sustavu visokog obrazovanja“, kazala je Divjak.

Ocjenu rada Vlade nije željela davati, poručivši kako ocjenu trebaju dati građani.

Kujundžić najavio manji dug u zdravstvu

Ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je kako će sljedeće godine dugovi u zdravstvu prvi put biti značajno smanjeni bez povećanja javnog duga.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić kazao je kako se u hrvatsko selo vratio optimizam te se nada da će 2018. biti još bolja i još uspješnija.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek podsjetila je kako je u njezinu resoru ove godine povećan proračun te je pokrenuto financiranje iz sredstava Europske unije.

Goran Marić, ministar državne imovine kratko je poručio kako godinu na izmaku ne može rezimirati u nekoliko sekundi.

Murganić: "Pokrenuti procesi vezani uz demografski obnovu"

Ministrica demografije Nada Murganić istaknula je kako je u 2017. godini pokrenuti procese vezane uz demografsku obnovu.

„Donijeli smo mjere poput povećanja rodiljnih naknada, a pripremamo i natječaje vrijedne stotinjak milijuna kuna namijenjene jedinicama lokalne samouprave za obnovu i izgradnju vrtića. 350 milijuna kuna iz EU fondova će s druge strane biti namijenjeno za dodatno zapošljavanje odgajateljica u vrtiću“, kazala je Murganić i dodala kako se za demografske mjere sljedeće godine planira uložiti više od milijardu kuna.

Dodala je kako se sljedeće godine planira povećati broj korisnika dječjeg doplatka.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene