Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvanredan sastanak?

Ministri pohrlili u Vladu: Ministrica obrazovanja otkrila zašto su pozvani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zgradu Vlade RH u srijedu su u prijepodnevnim satima stigli gotovo svi ministri. Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak novinarima je rekla razlog zbog kojeg su pozvani na sastanak.

Kako doznajemo, raspravlja se o proračunskim smjernicama. One bi trebale otkriti kako će izgledati proračun za iduću godinu, ali i potrošnja javnog novca do kraja mandata Vlade Andreja Plenkovića.

Pročitajte i ovo Vlada želi zagrabiti u mirovinsku štednju - 3 Mogućnosti i bojazni Vlada posegnula u džepove budućih umirovljenika, preusmjerili bi milijardu eura: "Veliki je rizik za korupciju" Ilustracija Vlada odriješila kesu Predstavljen proračun za iduću godinu: Dnevnik Nove TV provjerio tko su najveći gubitnici i dobitnici

"Pozvani smo zbog rasprave o ekonomskim smjernicama i fiskalnoj politici za iduću godinu", kazala je novinarima prije ulaska u zgradu Vlade ministrica obrazovanja Blaženka Divjak

Opovrgnula je napise nekih medija da je sastanak sazvan zbog rebalansa proračuna.

"Nije oko rebalansa, ne, ne, nije oko rebalansa. O smjernicama za iduću godinu, ali nije rebalans", kazala je Divjak.

Po izlasku iz Vlade pak, ministri su kazali kako traže više novca za svoje resore.

"Bit će dostatno za rad ministarstva, povećanje blago će biti. 50 milijuna kuna će biti proračun Ministarstva državne imovine", rekao je ministar Goran Marić.

Na pitanje koliko bi novca trebalo da Ministarsvo obrazovanja ostvari sve svoje ciljeve ministrica Divjak je rekla: "Da bi sve ciljeve ostvarili morali bi imati dupli proračun".

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene