Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glasanje za državni proračun?

Ministri o zahtjevu HNS-a: ''Premijer se neće dati ucijeniti''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
''Premijer se neće dati ucijeniti. Vjerujem da će se HNS do četvrtka pribrati i shvatiti hrvatsku stvarnost'', rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić upitan o stanju u vladajućoj koaliciji uoči donošenja državnog proračuna za sljedeću godinu.

Uskoro se donosi najvažniji dokument u godini – državni proračun, a koalicijski partner HNS već je najavio da ga neće podržati ako se ne ispuni njihov zahtjev vezan za veće prihode zaposlenih prosvjetara.

Najavljeno je da bi se proračun za sljedeću godinu mogao naći na dnevnom redu Vladine sjednice u četvrtak, pa se svi pitaju kako će za njega glasati HNS –koalicijski partner HDZ-a.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić istaknuo je kako HDZ neće pristati na ucjene koalicijskog partnera: ''Uvijek ima rješenja. Plaće u Hrvatskoj relativno su male i svi očekuju veće plaće, ali treba naći mjeru, a mjera je u razumijevanju i dijalogu. Premijer se neće dati nikome ucjenjivati. Vjerujem da će se HNS do četvrtka pribrati i shvatiti hrvatsku stvarnost.''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez konkretnog odgovora Sindikalne čelnike razljutilo pitanje o njihovim plaćama: ''Nije pošteno, nemojte nas to više pitati. Pozdravite urednika"

Odgovorio je i na pitanje o svojoj plaći, za koju kaže da je oko 17.300 kuna.

O stanju u koaliciji uoči izglasavanja državnog budžeta upitan je i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić.

''Rast plaća u realnom sektoru bio je veći od 11 posto, s ovih šest posto to će biti 18 posto, a to je puno više nego što su rasli gospodarstvo i BDP. HDZ neće pristati na ucjenu'', rekao je Pavić te dodao da će premijer Andrej Plenković odlučiti o tome hoće li HNS ostati u Vladi ili iz nje izaći.

Pročitajte i ovo Povećanje plaće na fakultetima (Foto: Dnevnik.hr) nastavlja se Štrajk prosvjetara koji žele veća primanja: S 20 godina staža i povećanjem koeficijenta plaća im raste za 170 kuna

Istaknuo je kako više od 3000 osoba koje primaju plaću iz državnog budžeta imaju plaću veću od njegove.

''Premijer je ponudio trenutačni maksimum. Sindikati su tražili 6,11 posto, a premijer im je ponudio 6,12 posto povećanje osnovice. Ne vidim razlog za daljnji štrajk'', rekao je o traženju sindikata prosvjete da im se poveća ne samo osnovica plaće nego i koeficijent.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene