Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isključio iz stranke

Ministri: HDZ je jedinstven, Hasanbegović se sam isključio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri u Vladi Gabrijela Žalac, Lovro Kuščević i HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Drago Prgomet u utorak su izjavili da je predsjedništvo HDZ-a jedinstveno te da se njegov bivši član Zlatko Hasanbegović sam isključio iz stranke odlaskom na drugu listu za predstojeće lokalne izbore.

Odgovarajući na novinarska pitanja ispred Kuće Europe gdje je, u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj zajedno s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Agencijom za mobilnost i programe Europske unije, obilježen Dan Europe ministrica Žalac je kazala da na sjednici HDZ-ova predsjedništva, u ponedjeljak navečer, nije bilo disonantnih tonova.

Pročitajte i ovo Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Prozvao Esih i Hasanbegovića Kuščević: Na prosvjedu u Vukovaru pokušat će poentirati populisti Slika nije dostupna SUKOB U HDZ-U Plenković ponovio upozorenje Hasanbegoviću: Vrata su mu otvorena

"Ni najmanje nije bilo disonantnih tonova. Mi tražimo političku stabilnost. Ova zemlja zaslužila je da se institucije države bave, svatko u svom resoru, ciljevima koji su zacrtani u programu Vlade. To je ključ. A svi koji u ovim današnjim trenucima žele spekulirati, na bilo koji način obmanjivati javnost u predizborne svrhe lokalnih izbora, mislim da je to postalo, u najmanju ruku, degutantno", ustvrdila je.

Jedna od tema sjednice stranačkog predsjedništva bila je i Hasanbegovićevo isključenje, a ministar graditeljstva Kuščević kazao je da je Hasanbegović sam sebe isključio iz stranke. "Ja jednostavno ne mogu prihvatiti da netko tko se drži da je desna opcija pomaže lijevoj opciji da dođe do vlasti", dodao je Kuščević.

Uvjeren je u postojanje stabilne saborske većine nakon što se održe lokalni izbori. "Naravno da hoće", rekao je na upit novinara.

HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Prgomet opovrgnuo je pisanje medija da je predsjedniku stranke Plenkoviću postavio uvjet - "ili on ili Hasanbegović". "To nije točno", kazao je Prgomet. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene