Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dužnost zove

'MINISTRE, ZOVE VAS PREMIJER!' Grabar Kitarović posjetila Jakovinu, a on pobjegao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Tihomir Jakovina održao kratak sastanak s predsjednicom, a onda je ostavio samu u uredu, kazavši kako ga premijer hitno treba.

Nakon jučeranjeg posjeta braći Marić, koji četvrti dan za redom štrajkaju glađu pred Ministarstvom poljoprivrede, zbog načina podjele državnog zemljišta predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otišla je i kod ministra Jakovine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobre vijesti za svinjogojce Od četvrtka je dopuštena svinjokolja, ali samo pod jednim uvjetom Slika nije dostupna Ured predsjednice o Jakovini 'Žao nam je da jedan ministar u Vladi na ovaj način komentira napise u medijima'

Kako su joj braća Marić kazala da ministar Tihomir Jakovina ne želi s njima razgovarati, predsjednica se uputila prema njegovu uredu. Iako joj je rečeno da je ministar na sastanku, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ipak je odlučila ući u zgradu ministarstva poljoprivrede i pričekati ministra.

Policijom na bikove obitelji Markić

Kako piše Večernji list, čekala su je otvorena vrata ureda i ministar koji je u uredu sjedio sam. Zbunjeno je ugostio nenajavljenu gošću s kojom je porazgovarao. Njihov je sastanak trajao oko pola sata, osim predsjednice i ministra njemu su nazočili i savjetnici predsjednice Mladen Pavić i Mate Radeljić te glasnogovornik Luka Đurić.

Ministar Jakovina navodno je pokušao objasniti kako on nije kriv za situaciju i stanje pri dodjeli državnog poljoprivrednog zemljišta te dodao da je svu dokumentaciju predao DORH-u. Predsjednica mu je odgovorila da ne traži krivca već da institucije što prije reagiraju i pronađu rješenje za nastalu situaciju.

Na to je ušla tajnica kazavši kako ministra hitno zove premijer. Jakovina je istrčao iz ureda bez pozdrava i nije se vraćao. Prema riječima tajnice, hitno je morao otići do premijera.

Predjednica mu je ostavila poruku te poručila da više nema potrebe slati nova 'otvorena pisma' već da, kao što je ona došla kod njega, on dođe kod nje u ured, da razgovaraju kao ljudi, piše Večernji list.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene