Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministarstvo: Zatvori pretrpani, ali sigurnosno stanje zadovoljava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je u hrvatskim zatvorima znatno više zatvorenika nego što su predviđeni kapaciteti, sigurnosno stanje u njima zadovoljava, rečeno je danas u Bjelovaru na sastanku načelnika Odjela osiguranja svih kaznionica zatvora i odgojnih zavoda u Hrvatskoj.

U njima je, čulo se, gotovo 4300 zatvorenika, a predviđeni kapaciteti su za samo 3009. U zadnjih godinu dana broj se zatvorenika povećao za 1300.

Pročitajte i ovo Tomislav Horvatinčić stigao u jednu od poznatijih pulskih konoba - 2 služi kaznu u Valturi FOTO Kamere snimile Horvatinčića na slobodi, bio je u društvu ženske osobe Riječki karneval Filmski scenarij Nevjerojatan plan za bijeg iz zatvora u Rijeci: Iskopali tunel, htjeli se izgubiti među maškarama

Načelnik Službe osiguranja u Upravi za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa Miroslav Mihoci rekao je kako se lani nije dogodio nijedan bijeg iz zatvora, no dogodilo se pet sumoubojstava, što je jedan više nego 2006. Lani je bilo 11 napada zatvorenika na službenike, kao i 2006., a neznatno je porastao broj samoozljeđivanja zatvorenika u odnosu na godinu prije. U prošloj je godini tijekom izdržavanja kazne počinjeno 15 kažnjivih djela.

Omjer broja zatvorenika prema jednom pravosudnom policajcu u 2007. bio je 2,79, a preklani 2,83.

Čulo se i kako će stanje normalizirati kad se, kako je najavljeno, prošire neke kaznionice, kao u Glini, Šibeniku i Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene