Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi sa smećem

VIDEO Prekršajna prijava protiv Grada Zagreba zbog smeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zaštite okoliša će prijaviti Zagreb jer nisu osigurali gospodarenje glomaznim otpadom u skladu sa zakonom.

Inspekcija zaštite okoliša naredila je Gradu Zagrebu da u roku od pet dana ukloni glomazni otpad u naselju Rudeš, a Ministarstvo zaštite okoliša i prirode će protiv Grada pokrenuti prekršajni postupak jer nije osigurao gospodarenje glomaznim otpadom u skladu sa zakonom.

Glasnogovornica Ministarstva Dijana Sušac priopćila je da je inspekcija zaštite okoliša jučer izašla na lokaciju na kojoj je odložena veća količina glomaznog otpada u Rudešu. Nakon obavljenog inspekcijskog nadzora predstavniku Grada Zagreba, koji je prisustvovao očevidu, uručeno je inspekcijsko rješenje.

Pročitajte i ovo Požar u tvrtki Ekohold u Brckovljanima - 1 Vatra u Brckovljanima FOTO Požar kod Dugog Sela stavljen pod kontrolu: Širio se nesnosan smrad, vatrogasci pozvali pomoć kolega Smeće u Zagrebu gorući problem (Video: Dnevnik Nove TV) - 2 Kante i dalje pretrpane Gorući problem u Zagrebu i dalje bez naznaka rješenja: Rok iz Bruxellesa sve bliži, a građani sve ljući

FOTO Postajemo li Napulj: Zapadni djelovi Zagreba zatrpani smećem

'Gradu je naređeno uklanjanje glomaznog otpada na lokaciji u Rudešu, u roku od pet dana od uručenja rješenja, uručenog tijekom inspekcijskog nadzora. Ako se glomazni otpad ne ukloni u navedenom roku, ministarstvo će pokrenuti postupak izvršenja rješenja putem treće osobe, na teret Grada', stoji u priopćenju.

Gradu je, dodaje se, dana i obveza da do utorka, 3. prosinca Ministarstvu dostavi podatke o točnim lokacijama na kojima je odložen glomazni otpad na zagrebačkom području te da do petka, 6. prosinca osigura uklanjanje glomaznog otpada i s ostalih lokacija.

'Osim ovog inspekcijskog rješenja ministarstvo će pokrenuti prekršajni postupak protiv Grada Zagreba pri prekršajnom sudu jer nije osigurano gospodarenje glomaznim otpadom u skladu za zakonom', zaključuje se u priopćenju.

Zagrebački holding u međuvremenu je ponovno zamolio građane da do daljnjega ne iznose glomazni otpad na ulice zbog nemogućnosti njegovog odvoza na odlagalište u Jakuševcu.

Ujedno obavještavaju da će glomazni otpad, koji su građani već odložili, tijekom vikenda skupiti isključivo na kritičnim lokacijama u gradu - u blizini vrtića, škola, crkvi i na pločnicima.

Nakon što je krajem listopada inspekcija zaštite okoliša zabranila odlaganje glomaznog otpada na odlagalištu Jakuševec, gradonačelnik Milan Bandić najavio je tada da će zajedno s Ministarstvom riješiti problem odvoza glomaznog otpada, a da građani do tada neće iznositi taj otpad na ulicu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene