Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Ministarstva

Blokirane izmjene vukovarskog Statuta, dvojezičnost ostaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo uprave obustavilo je od primjene članak 22. odluke o izmjenama vukovarskog gradskog statuta koji se odnosi na dvojezičnost.

Ministarstvo uprave obustavilo je od primjene članak 22. Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Vukovara, kojim je područje Vukovara bilo izuzeto od primjene Zakona o uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina i članka 12. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcije na izmjene 'Vukovar će se izmjenama statuta izuzeti od dvojezičnosti' Slika nije dostupna Susret na Pantovčaku Josipović Stožeru za obranu Vukovara: Provedba Ustavnog zakona je važna

Ministarstvo u priopćenju navodi da je takvu odluku donijelo u postupku nadzora zakonitosti općeg akta pokrenutog na traženje Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Vukovara, u skladu s člankom 32. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

Člankom 22. Statutarne odluke bilo je definirano da se područje Grada Vukovara u cijelosti izuzima od primjene odredaba Zakona o uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj, te od članka 12. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

>> Vukovar proglašen mjestom POSEBNOG pijeteta!

Za ostale odredbe Statutarne odluke, uključujući i odredbu da se Vukovar proglašava mjestom posebnog pijeteta na žrtvu Domovinskog rata, utvrđeno je da su u skladu s Ustavom i zakonom.

Ministarstvo uprave Odluku je uputilo Vladi koja ima rok od 30 dana da uputi Ustavnom sudu zahtjev za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene