448602
448602
448602
448602
448602

MUČAN SLUČAJ U SLAVONIJI Ministarstvo: 'Žao nam je da ispaštaju malodobna djeca'

  • , 31.08.2016., 21:22
  • Autor:
  • komentara

Ministarstvo socijalne politike i mladih izvijestilo je u srijedu da će se o slučaju ovrhe malodobne djece u Nuštru, koji su tragično izgubili oba roditelja lani u svibnju, a o kojima ovih dana pišu pojedini mediji, očitovati nadležni Centar za socijalnu skrb Vinkovci, koji je donio odluku o promjeni skrbnika.

 
 
 
 
Uplašeni mladić (Ilustracija: Gulliver/Thinkstock)
Uplašeni mladić (Ilustracija: Gulliver/Thinkstock)

Tragičan događaj zbio se u svibnju 2015. kada je otac I.V. (30) u obiteljskoj kući ubio svoju suprugu D.V. (31), a dvoje malodobne djece od šest i dvije godine u proteklih 15 mjeseci boravili su kod djeda i bake, roditelja ubijene majke. No, vinkovački Centar je u postupku određivanja skrbništva donio odluku o dodijeli djece drugima djedu i baki, odnosno roditeljima oca.

U Ministarstvu kažu da je Ravnateljica vinkovačkog Centra dužna objasniti slučaj u okvirima svojih zakonskih mogućnosti.

Žalbu na odluku vinkovačkog Centra za socijalnu skrb Ministarstvo socijalne politike i mladih zaprimilo je 11. kolovoza ove godine, i od tada je u tijeku žalbeni postupak.

"Budući da u interesu djece želimo odgovorno i temeljito uvidjeti je li Centar donio valjanu odluku ili je negdje ipak bilo propusta, slučaj nadziremo u svim aspektima, ali odluku ne smijemo i ne možemo donositi ishitreno i pod pritiskom javnosti", navodi se uz priopćenju Ministarstva.

Napominju i kako je Centar potpuno autonoman u donošenju ovakvih odluka, a Ministarstvo će kroz žalbeni postupak kao svojevrsni nadzor, detaljno analizirati nastale okolnosti kako bi se što prije donijela najbolja odluka u interesu zaštite i prava djece.

"Dok traje obrada slučaja u drugostupanjskom postupku pri Ministarstvu, preispitujemo odluku Centra za socijalnu skrb Vinkovci. No radi zaštite djece detalje s kojima smo upoznati ne možemo iznositi u javnost. Iskreno nam je žao što je došlo do situacije u kojoj se ponovno traumatiziraju malodobna djeca i učinit ćemo sve što je u našoj nadležnosti da ih zaštitimo boreći se za njihova prava i dobrobit", ističu iz Ministarstva socijalne politike i mladih. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se