Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar

Ministarstvo pravosuđa vještacima i odvjetnicima dužno oko 100 milijuna kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pravosuđa Orsat Miljenić objasnio je da se navedeni dug u najvećoj mjeri odnosi na intelektualne usluge poput odvjetničkih po službenoj dužnosti, sudskih vještaka i slično.

'Iako Ministarstvo pravosuđa formalno nema dugove, sudovi i državna odvjetništva za koje je Ministarstvo odgovorno imaju dugove od oko sto milijuna kuna pa se može reći da Ministarstvo ima određena dugovanja', kazao je ministar pravosuđa Orsat Miljenić

Pročitajte i ovo Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna Slika nije dostupna Kako je to moguće? Zbog 25 kuna blokirali mu sve kartice, ali pravi šok uslijedio je kada je otkrio koliko je dug star: "Toga nigdje na svijetu nema"

Broj zatvorenika pao je, zahvaljujući probaciji, i u najstrožoj kaznionici u Lepoglavi, kazao je ministar Orsat Miljenić prilikom posjeta varaždinskom Županijskom sudu gdje je predstavio reformu pravosuđa.

Nakon duljeg vremena broj zatvorenika u Lepoglavi pao je na 4.500 dok je prije dvije godine iznosio oko 5.200, podsjetio je ministar, dodajući da se u taj zatvor ulagalo i da je u dobrom stanju, ali da neke njegove dijelove još treba obnoviti."Lepoglava se i dalje treba obnavljati, ali u ovom trenutku nemamo previše novaca", kazao je Miljenić.

Orsat Miljenić u Zadru predstavio novi ustroj u pravosuđu

No, ustvrdio je da u Hrvatskoj nema dovoljno pravosudnih policajaca. "Nažalost u ovom trenutku smo u takvoj gospodarskoj sitauciji i moramo se snalaziti s onim što imamo. Od 23 milijuna kuna koliko smo prije dvije godine trošili na prekovremne sate u zatvorskom sustavu sada trošimo osam milijuna kuna. Unatoč tome sigurnost je na razini što znači da se može. Moramo istaknuti da daljnje uštede nisu realne jer nema više prostora, ali su velike uštede napravljene. Što se tiče zapošljavnaja preuzeli smo dio djelatnika iz carine i nekih drugih službi, a u tijeku su i neki natječaji, no ne u onom broju koji bi željeli", kazao je ministar. (Hina/Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene