Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministarstvo pozvalo ravnatelje škola da nastavu prilogade uvjetima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa pozvalo je ravnatelje svih osnovnih i srednjih škola da u skladu sa svojim ovlastima zbog vrućine nastavu prilagode uvjetima, odnosno da ju po potrebi skrate ili odgode.

Ministarstvo napominje da do danas nije ni od škola, ni od županijskih ureda državne uprave zaprimilo nijedan zahtjev za promjenom trajanja nastavnog sata zbog vrućine, ali je ipak pozvalo ravnatelje da nastavu prilagode uvjetima kako bi učenici i nastavnici mogli nesmetano raditi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Provedeni natječaji Za 1.420 učenika s poteškoćama osigurano 1.353 asistenta Slika nije dostupna Dali suglasnost Za rujan osigurana sredstva za asistente u nastavi

Zbog nesnosnih vrućina i teških uvjeta rada u pregrijanim učionicama danas je nakon velikog odmora prosvjedovalo više stotina učenika drniške Srednje škole "Ivana Meštrovića". 

Iako im je jutros školski sat skraćen za pet minuta, učenici su zahtijevali da se i njima, kao i kninskim učenicima, školski sati skrate za 15 minuta. Dogovoreno je da do petka, 12. rujna, školski sati budu skraćeni za pet minuta, osim zadnjeg sata koji će biti skraćen 10 minuta kako bi svim srednjoškolcima nastava završavala u 13,15 sati. 

>> I drniški srednjoškolci prosvjedovali zbog vrućina

U drniškoj Osnovnoj školi "Antuna Mihanovića Petropoljskog" školski sati nisu skraćeni.

Nakon jučerašnjeg prosvjeda kninskih gimnazijalaca donesena je odluka da u kninskim srednjim i osnovnim školama školski sati budu skraćeni na 30 minuta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene