Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo:

Povlači se kikiriki u ljusci u rinfuzi zbog mikotoksina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak navečer o povlačenju i opozivu proizvoda kikiriki u ljusci - rinfuza, LOT L291, najbolje upotrijebiti do 17.10. 2017. kod kojeg je utvrđena povećana količina mikotoksina, priopćeno je iz Hrvatske agencije za hranu (HAH).

Zemlja podrijetla proizvoda je Kina i Egipat.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obavijest ministarstva Povlači se zbog salmonele: Provjerite jeste li kupili ovo mljeveno meso Zdjela (Ilustracija: Guliver/Thinkstock) Ministarstvo poljoprivrede Zdjela sa štetnim materijalom na hrvatskim policama povlači se iz prodaje

"Po uzorkovanju tijekom provedbe službene kontrole sanitarne inspekcije, zaprimljen je nalaz povećane količine mikotoksina u kikirikiju u ljusci- rinfuza, i proizvod nije prikladan za konzumaciju", navodi se u priopćenju.

Uzorkovanje je provedeno 19. listopada 2016. godine u distributivnom centru Jastrebarsko, subjekta u poslovanju s hranom Kaufland Hrvatska Zagreb koji je proizvod stavio na tržište u svojim maloprodajnim objekatima.

Uvoznik i distributer kikirikija u ljusci u rinfuzi iz Kine i Egipta je Marjan voće d.o.o. Zagreb, koji je obavijestio potrošače o potrebi povlačenja proizvoda s tržišta na svojoj web stranici http://marjan-voce.hr/ukusna-hrana/zdrav-zivot/obavijest-o-povlacenju-proizvoda%20.

Proizvod nije u skladu s Uredbom 1881/2006 od 19. prosinca 2006. o utvrđivanju najvećih dopuštenih količina određenih kontaminanata u hrani, navode iz Hrvatske agencije za hranu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene