Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja se i gradnja brodova

MORH potpisao ugovore o nabavi vojne opreme teške 453 milijuna kuna, dogovoren i posao s Brodosplitom

MORH je danas potpisao 38 ugovora s hrvatskim tvrtkama o nabavi vojne opreme, a potpisat će i aneks ugovora sa splitskim Brodosplitom za gradnju ophodnih brodova.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske s 38 hrvatskih tvrtki potpisalo je ugovore o nabavi vojne opreme, usluga i radova u ukupnom iznosu većem od 453 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Rafale - 2 Preletjeli nekoliko gradova VIDEO/FOTO Spektakularne snimke iz kokpita, hrvatski Rafalei letjeli s francuskima Slika nije dostupna od 1. lipnja Ministar Krstičević hrvatskim vojnicima povećao naknade za rad, evo koliko sada iznose

Osim toga, s Brodosplitom se potpisuje i aneks ugovora o gradnji obalnih ophodnih brodova. Očekuje se da će biti gotov do rujna iduće godine, a mornarica bi ga trebala preuzeti godinu dana kasnije. Još dva broda gradila bi se 2022. godine, dok se 2023. očekuje dovršetak petog broda.

Ministar obrane Damir Krstičević otkrio je i da je u pripremi projekt puškostrojnice za hrvatsku kopnenu vojsku, za što MORH računa da će ugovor potpisati s tvrtkom HS Produkt.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene