Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon intervencije medija

Ministarstvo ispravilo nepravdu: 14-godišnji Luka ipak će upisati željenu srednju školu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije nekoliko dana pisali smo o učeniku Luku Vukoviću, 14-godišnjaku iz Bregane s poteškoćama u razvoju, koji zbog birokracije nije mogao upisati željenu srednju školu iako ima pravo prioriteta prilikom upisa.

Majka 14-godišnjeg Luke krenula je u borbu sa sustavom kako bi ostvarila prava svojeg djeteta. Luka je naime dijete s poteškoćama u razvoju koje prilikom upisa ima pravo prioriteta. Međutim, nakon što se Luka odlučio za smjer konobara, resorno ministarstvo taj je razred odlučilo – ukinuti.

Pročitajte i ovo Islam Halilov Tijekom terorističkog napada VIDEO Hrabri dječak spašavao ljude tijekom krvoprolića: "Jako sam se bojao, mislio sam da će baciti granatu i na nas..." Upisi u srednje škole - 1 Počele prijave Za osmaše počelo jedno od najstresnijih razdoblja, biraju buduća zanimanja. I ove godine tu je veliki izazov

Lukina majka Romana Vuković nije se željela predati i prepustiti sudbinu svog sina birokraciji. S Igorom Matijašićem, ravnateljem OŠ Bregana koju je Luka pohađao, uputila se i do Ministarstva obrazovanja. Međutim, rečeno im je da moraju pričekati jesenski rok.

"Sustav je to zacrnio, zaključao i oni ne mogu ništa napraviti vezano za dijete", rekla je Lukina mama.

Međutim, nakon što se u priču uključila i Nova TV, stvari su se ipak pomakle s mrtve točke i Luka ipak neće u neizvjesnosti morati čekati jesenski rok. 

"Lukinu mamu su nazvali iz Ministarstva i javili da će biti upisan za konobara u Zagrebu! Ipak se pronašla opcija. Ministrica je odmah reagirala i sazvala sastanak svih uključenih u upise te će se provjeriti i svi drugi  učenici koji iz tko zna kojih razloga nisu upisani. Sve u svemu, priča s lijepim završetkom. Hvala vam puno na svemu!!!!", napisao nam je ravnatelj Matijašić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene