Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema primopredaje

Istražili smo što bi točno trebao raditi resor Gorana Marića: Hoće li ulaziti u ovlasti drugih ministara?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Primopredaju vlasti nije obavio novi ministar Goran Marić jer nema ministarstva koje bi mogao preuzeti.

Njegovo ministarstvo tek treba ustrojiti i urediti što će točno raditi. S 19 ministarstva nova hrvatska Vlada najglomaznija je u Europskoj uniji, a s Marićevim ministarstvom još će se povećati.

Pročitajte i ovo Napadi na medije - 1 Sjednica Vlade Plenković: "U dogovoru s Milanovićem danas predlažemo novog načelnika Glavnog stožera" Andrej Plenković Objavila Vlada Niz odluka sa zatvorenog dijela sjednice Vlade: Državni tajnik Čuraj razriješen na osobni zahtjev

Premijer Plenković posebno ga je pozvao na primopredaju u Banske dvore, a ranije u Saboru kratko najavio čime će se baviti.

''Koordinacijom rada središnjih državnih ureda,agencija i fondova'', rekao je premijer.

Novi ministar uprave pojašnjava da će Marić kontrolirati potrošnju i spajanje državnih agencija, ali i brinuti za državnu imovinu.

''Kako o korištenju državne i pravnom korištenju i stavljanju u funkciju državne imovine koja stoji, ajmo reć da leži da niko ne koristi nju'', rekao je Ivan Kovačić, ministar uprave.

Dok je premijer Marića u saboru predstavio kao ministra u vladi, ministar uprave danas kaže drugačije. ''Bit će definirano ministarstvo'', rekao je Kovačić. Isto je sinoć tvrdio i sam Marić.

''U sljedećem koraku će biti i ministarstvo za upravljanje državnom imovinom.Kad se napravi sustavna analiza kad se vidi što je sve potrebno što sve u ministarstvo podpadati'', rekao je Goran Marić.

Upitna je i organizacija te ovlasti Marićevog ministarstva jer su mnoge od čak 40 državnih agencija u nadležnosti raznih drugih ministarstava.

''Sigurno on neće biti nikakva nadvlada'', kaže Kovačić.

Iz SDP-a smatraju kako je to Plenkovićevo vraćanje usluge Mariću za podršku unutar HDZ-a.

'Što se tiče HDZ-a to nije problem, ali je problem kada se sad cijela država, cijeli zakon mora nakon tjedan dana mijenjati kako bi se ustrojilo novo ministarstvo da se kolega Marić ne osjeća manje vrijednim članom vlade'', smatra Gordan Maras (SDP).

''Morate imati ideju, viziju što hoćete dobiti onda trebate napraviti ustroj takav kakav je i onda iza toga imenovati ministra, bojim se da je to bila ishitrena odluka'', kaže Anka Mrak Taritaš (HNS).

Iz ureda za upravljanje državnom imovinom danas nisu htjeli komentirati je li im najavljen preustroj u ministarstvo koje će voditi novi ministar Marić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene