454296
454296
454296
454296
454296

Istražili smo što bi točno trebao raditi resor Gorana Marića: Hoće li ulaziti u ovlasti drugih ministara?

  • , 20.10.2016., 19:52
  • Autor:
  • komentara

Primopredaju vlasti nije obavio novi ministar Goran Marić jer nema ministarstva koje bi mogao preuzeti.

 
 
 
 
Marićevo ministarstvo (Video: Dnevnik Nove TV)
Marićevo ministarstvo (Video: Dnevnik Nove TV)

Njegovo ministarstvo tek treba ustrojiti i urediti što će točno raditi. S 19 ministarstva nova hrvatska Vlada najglomaznija je u Europskoj uniji, a s Marićevim ministarstvom još će se povećati.

Premijer Plenković posebno ga je pozvao na primopredaju u Banske dvore, a ranije u Saboru kratko najavio čime će se baviti.

''Koordinacijom rada središnjih državnih ureda,agencija i fondova'', rekao je premijer.

Novi ministar uprave pojašnjava da će Marić kontrolirati potrošnju i spajanje državnih agencija, ali i brinuti za državnu imovinu.

''Kako o korištenju državne i pravnom korištenju i stavljanju u funkciju državne imovine koja stoji, ajmo reć da leži da niko ne koristi nju'', rekao je Ivan Kovačić, ministar uprave.

Dok je premijer Marića u saboru predstavio kao ministra u vladi, ministar uprave danas kaže drugačije. ''Bit će definirano ministarstvo'', rekao je Kovačić. Isto je sinoć tvrdio i sam Marić.

''U sljedećem koraku će biti i ministarstvo za upravljanje državnom imovinom.Kad se napravi sustavna analiza kad se vidi što je sve potrebno što sve u ministarstvo podpadati'', rekao je Goran Marić.

Upitna je i organizacija te ovlasti Marićevog ministarstva jer su mnoge od čak 40 državnih agencija u nadležnosti raznih drugih ministarstava.

''Sigurno on neće biti nikakva nadvlada'', kaže Kovačić.

Iz SDP-a smatraju kako je to Plenkovićevo vraćanje usluge Mariću za podršku unutar HDZ-a.

'Što se tiče HDZ-a to nije problem, ali je problem kada se sad cijela država, cijeli zakon mora nakon tjedan dana mijenjati kako bi se ustrojilo novo ministarstvo da se kolega Marić ne osjeća manje vrijednim članom vlade'', smatra Gordan Maras (SDP).

''Morate imati ideju, viziju što hoćete dobiti onda trebate napraviti ustroj takav kakav je i onda iza toga imenovati ministra, bojim se da je to bila ishitrena odluka'', kaže Anka Mrak Taritaš (HNS).

Iz ureda za upravljanje državnom imovinom danas nisu htjeli komentirati je li im najavljen preustroj u ministarstvo koje će voditi novi ministar Marić.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se