Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepucavanja Pantovčak-Banski dvori

Ministarstvo financija: Premijerka Kosor iznjela je točne podatke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ministarstva financija odgovaraju: Premijerkini podaci su točni.

Na izjavu predsjednika Ive Josipovića oko povećanja troškova njegova ureda reagiralo je Ministarstvo financija. U njemu se između ostalog navodi: 'Povodom izjave predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića o tome da je 'premijerka krivo brifirana' o visini troškova njegova ureda i da 'proračun njegova ureda nije povećan za 37 nego za 9,7 posto' ovime radi pravovaljanog informiranja javnosti pojašnjavamo sljedeće - nedvojbeno je i nedvosmisleno da je predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor u svojoj jučerašnjoj izjavi raspolagala točnim podacima.'

Pročitajte i ovo Niski udarci u Saboru - 2 Burno u Saboru Niski udarci u visokom domu: Tko je zvekan, tko je imao četiri promila u krvi i koliko košta demokracija... Zoran Milanović Kratko priopćenje Milanović razriješio dužnosti pročelnika kabineta: "Razriješen je na osobni zahtjev"

>> Josipović: Premijerku je uhvatila predizborna nervoza

Proračun Ureda predsjednika Republike Hrvatske za 2010. godinu izvršen je u iznosu od 40,5 milijuna kn što je vidljivo iz Izvještaja o izvršenju Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2010. godinu kojeg je Vlada Republike Hrvatske usvojila 12. svibnja 2011. godine, a isti je objavljen na internetskim stranicama Vlade Republike Hrvatske www.vlada.hr.

Proračun Ureda predsjednika Republike Hrvatske za 2011. godinu iznosi 55,5 milijuna kn što je vidljivo iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2011. godinu kojeg je Hrvatski sabor donio 23. studenoga 2010., a isti je objavljen u Narodnim novinama 140/10., na internetskim stranicama Vlade Republike Hrvatske www.vlada.hr i na internetskim stranicama Ministarstva financija www.mfin.hr.

Iz navedenih podataka očito je da je proračun Ureda predsjednika Republike Hrvatske za 2011. povećan za 37,4% u odnosu na izvršenje proračuna za 2010. godinu. Svim građanima dostupni su podaci o planu i izvršenju državnog proračuna za svakog proračunskog korisnika, pa time i Ureda predsjednika. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene