Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podaci za prvih šest mjeseci

Za socijalni, kulturni i obrazovni napredak: Darovane državne nekretnine u vrijednosti od 118 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo državne imovine u prvoj je polovini ove godine s ciljem prodaje nekretnina i razvrgnuća suvlasničkih zajednica sklopilo 184 ugovora ukupne vrijednosti 83,1 milijuna kuna, a darovalo je i nekretnina u vrijednosti od oko 118 milijuna kuna, navodi se u izvještaju o provedbi strateškog plana za razdoblje 2018. - 2020.

"Smanjenje državnog portfelja provodi se prodajom nekretnina (kupoprodajni ugovori koji se odnose na nekretnine i višak iskopa) i razvrgnućem suvlasničkih zajednica. Po toj osnovi u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2018. sklopljena su 184 ugovora, ukupne vrijednosti 83,1 milijun kuna", piše u polugodišnjem izvještaju o provedbi načina ostvarenja i reformskih mjera iz revidiranog strateškog plana ministarstva državne imovine za razdoblje 2018. - 2020. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STABILNO JE Bivši ministar Goran Marić pretrpio teški srčani udar, hospitaliziran je u KB-u Sveti Duh Slika nije dostupna UNIŠTAVANJE OBALE Stigla još jedna kazna za Vruju: Latković mora platiti još 70.000 kuna, dobio i naloge za rušenje

U tom razdoblju sklopljeno je i ukupno 29 ugovora kojima su darovane nekretnine ukupne tržišne procijenjene vrijednosti od 118,4 milijuna kuna. Naglasak je stavljen na raspolaganje nekretninama upravo u svrhu njihova stavljanja u socijalni, kulturni i obrazovni napredak te je u vezi s tim doneseno 26 odluka o darovanju i dodjeli državnih nekretnina u korist jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Zbog aktivacije neiskorištene imovine sklopljeno 107 ugovora

Zbog aktivacije neiskorištene državne imovine u razdoblju od početka siječnja do kraja lipnja sklopljeno je 107 ugovora. Od te brojke, 40 ih se odnosi na ugovore o osnivanju prava služnosti, od kojih je 16 s naknadom, a 24 bez naknade. Tu su i ugovori o pravu građenja, dva ugovora o zakupu s predviđenom naknadom te 47 ugovora o dodjeli nekretnina na korištenje, od kojih samo jedan predviđa naknadu.

"Revidiranim strateškim planom Ministarstva državne imovine za razdoblje 2018. - 2020., prihodi od nefinancijske imovine za 2018. godinu planirani su u iznosu od 98,8 milijuna. Ukupni prihodi od upravljanja nekretninama nefinancijske imovine na razini prvog polugodišta 2018. godine veći su od planiranih iznosa na razini cijele 2018. godine te za razdoblje od siječnja do kraja lipnja iznose nešto više od 103 milijuna kuna, čime je ostvaren značajan rast u odnosu na isto razdoblje 2017. godine", piše u izvještaju ministarstva.

Prodajom i ustupanjem udjela u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja ostvareno je 383,6 milijuna kuna prihoda, što proizlazi iz donesenih odluka Upravnog vijeća odnosno ravnatelja Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), navodi se u izvješću.

Cijeli dokument koji je Ministarstvo državne imovine objavilo na svojoj stranici možete pročitati u nastavku. 

Polugodisnji Izvjestaj Reforme MDI by Anonymous BiCzoZI70M on Scribd

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene