442057
442057
442057
442057
442057

Ministarstvo se oglasilo o neisplati stipendija

  • , 01.07.2016., 22:31
  • Autor:
  • komentara

Iz njihove perspektive, za neisplatu je kriva Vlada koja se nije sastala.

 
 
 
 
Tomo Medved (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Tomo Medved (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Ministarstvo branitelja kasno večeras oglasilo se priopćenjem u vezi neisplate stipendija iz Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja i njihove djece. Kažu, zahtjev za uvrštavanje prijedloga uputili su u Vladu, no ona se nije sastala.

Prioćenje prenosimo u cijelosti.

Nakon što je na sjednici Vlade Republike Hrvatske 23. lipnja 2016. godine prihvaćeno Izvješće o radu Fonda hrvatskih branitelja iz 2015. godine, Ministarstvo branitelja uputilo je zahtjev za uvrštavanje prijedloga raspodjele sredstava na dnevni red sjednice Vlade Republike Hrvatske. Kako bi se prijedlog uvrstio na dnevni red, zatražena je suglasnost nadležnih institucija (Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo financija i Vladin Ured za zakonodavstvo). Ministarstvo branitelja je, nakon što je zaprimilo navedene suglasnosti, žurno uvrstilo prijedlog raspodjele sredstava Fondu za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata (dalje: Fond za stipendiranje) na dnevni red slijedeće sjednice Vlade Republike Hrvatske koja se trebala održati 30. lipnja 2016. godine, ali je otkazana. Sljedeća sjednica Vlade Republike Hrvatske održati će se 6. srpnja 2016. godine. Nakon što Vlada Republike Hrvatske da suglasnost na raspodjelu sredstava iz Fonda hrvatskih branitelja, Fond za stipendiranje žurno će objavit listu kandidata koji zadovoljavaju formalne uvjete slijedom natječaja te će se pristupit potpisivanju Ugovora s korisnicima, a zatim i isplati sredstava.

Ministarstvo branitelja, Fond hrvatskih branitelja i Fond za stipendiranje odradili su sve postupke u svojoj nadležnosti kako bi svi korisnici stipendija iste dobili. Molimo Vas za razumijevanje i strpljenje.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se