Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na prosvjed

Ministarstvo branitelja: Nikad nismo imali popis optuženih branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo branitelja nikada nije zaprimilo dokumente s popisom imena hrvatskih branitelja koje za navodne ratne zločine tereti Republika Srbija, priopćili su.

Reagiraju na tvrdnje koje je jučer u Grubišnom Polju na skupu potpore braniteljima Veljku Mariću i Tihomiru Purdi izrekao jedan od govornika. 'Prilikom obraćanja na skupu jedan od govornika, Mladen Leovac, u svom je govoru insinuirao da je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti imalo podatke o optuženim braniteljima. Izrečena tvrdnja gospodina Leovca neistinita je i potpuno neutemeljena, a s obzirom na način te mjesto i vrijeme plasiranja takve laži, možemo zaključiti da je i zlonamjerna sa svrhom obmane javnosti', kaže se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcija na puštanje Tihomira Purde Šeks očekuje da će Srbija povući optužnicu i protiv Veljka Marića Slika nije dostupna Odvjetnik Muselimović optimističan 'Purda je dokazao da je nevin'

>> 'Ako se teror nad braniteljima nastavi, opet ćemo uzeti oružje u ruke'

'Odgovorno tvrdimo da Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti nikada nije zaprimilo takve dokumente s popisom imena hrvatskih branitelja koje za navodne ratne zločine tereti Republika Srbija, što se može provjeriti i uvidom u dolaznu poštu Ministarstva, niti je imalo uvid u iste.  I ovom prilikom ističemo da Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti čini sve u okviru svojih nadležnosti kako bi pomogli obiteljima uhićenih hrvatskih branitelja Veljka Marića i Tihomira Purde te izražavamo nadu da će se uskoro vratiti svojim obiteljima', kaže se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene