Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRVI PUT NEĆE BITI U KNINU

Ministarstvo branitelja i Thompson oglasili se o troškovima njegova koncerta za obljetnicu Oluje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već se nekoliko dana nagađa koliki su troškovi koncerta Marka Perkovića Thompsona u Slunju te s koliko ga sredstava sufinancira Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Iz Ministarstva hrvatskih branitelja poslali su danas priopćenje vezano uz financiranje programa obilježavanja obljetnice Oluje te nastupa nekih medijskih izvođača, konkretno Marka Perkovića Thompsona, a oglasio se i Thompsonov menadžment. Priopćenje Ministarstva prenosimo u cijelosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija na odmoru Čeh fotografirao divovske valove na Kanarima: Pao u more i poginuo Slika nije dostupna Jedva se čuli VIDEO - OBLJETNICA OLUJE U KNINU: Izviždani predsjednik Josipović i premijer Milanović

"Povodom učestalih medijskih napisa kako Ministarstvo hrvatskih branitelja (su)financira koncert Marka Perkovića Thompsona u Slunju na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 5. kolovoza 2017. godine izvještavamo hrvatsku javnost o sljedećem:

Uz sudjelovanje u organizaciji i sufinanciranje središnjeg obilježavanja obljetnice Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u Gradu Kninu, Ministarstvo hrvatskih branitelja ove godine, kao i niz godina unazad, podržava obilježavanje ove važne obljetnice u drugim većim gradovima u Republici Hrvatskoj.
Ministarstvo zajedno s gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj u kojima se proslava organizira, a temeljem zamolbi udruga hrvatskih branitelja proizašlih iz Domovinskog rata, svake godine sufinancira troškove tehničke potpore u organizaciji proslave ovog iznimno značajnog datuma u novijoj hrvatskoj povijesti.

Jedan od gradova u kojima se ove godine organizira proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja i VRO Oluja je i Grad Slunj, gdje će se 5. kolovoza održavati niz prigodnih programa i aktivnosti poput: hodnje putevima Oluje, polumaratona, izložbe vojne tehnike, izložbe radova učenika na temu Oluja, izložbenog korza OPG-ova, udruga i zadruga hrvatskih branitelja, polaganja vijenaca i odavanja počasti poginulim i nestalim braniteljima, nastupa kulturno-umjetničkih društava te prigodnih večernjih koncerata.

Organizacija ovih cjelodnevnih aktivnosti iziskuje određenu tehničku infrastrukturu i ljudske resurse te određena financijska sredstva u kojima zajednički participiraju Grad, Županija i Ministarstvo. Troškovi sufinanciranja na razini Ministarstva pokriveni su financijskim sredstvima osiguranim u Državnom proračunu za obilježavanje obljetnica ratnih događanja i stradavanja u Domovinskom ratu, u svakoj proračunskoj godini.

Budući da još zaprimamo zahtjeve za sufinanciranje te da je organizacija proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja još uvijek u tijeku, tek po završetku svih aktivnosti raspolagat ćemo podacima o konkretnim troškovima i bit ćemo u mogućnosti izvijestiti javnost."

Menadžment Marka Perkovića Thompsona putem Facebooka između ostalog je objavio:

"Kako bi uveličao proslavu Oluje po cijeloj Hrvatskoj, Thompson namjerava svake godine otići na jedno od herojskih mjesta ili gradova koji su bili 'prva linija obrane' i koji su obilježili Domovinski rat.

Marko Perković Thompson i njegov dragi prijatelj Mate Bulić ove godine odazvali su se Gradu Slunju kako bi svojim nastupom uveličali proslavu Oluje i to bez naknade. Dakle, Thompson i Mate Bulić povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Slunju 2017. godine osobno za sebe nisu naplatili niti jedne lipe".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene