Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unaprjeđenje rada i obrazovanja

Licenciranje ravnatelja škola uvodi se najkasnije sljedeće godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić rekao je na Državnome stručnom skupu za ravnatelje predškolskih ustanova kako uvođenje sustava licenciranja ravnatelja očekuje ove ili najkasnije sljedeće godine.

"Prošle godine je ekspertna radna skupina izradila kriterije za izbor ravnatelja", rekao je ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić, napomenuvši kako je riječ o međunarodnom projektu koji je vodila rektorica Sveučilišta u Zadru Dijana Vican.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić uhićeno dvoje Objavljeni detalji nove istrage protiv Josipe Rimac: Kao mito tražila da ne plaća režije, opremili joj i kuću u Vodicama Učenici - 1 NOVOSTI ZA DJECU I RODITELJE Devet godina škole veliki je plan Ministarstva obrazovanja, ali: Ima li Hrvatska potrebne uvjete?

"Ravnatelj će morati ispuniti određene uvjete da bi se mogao natjecati za taj posao. Riječ je o programu koji pokazuje kako je Agencija za odgoj i obrazovanje u nizu od desetak godina znatno unaprijedila rad i usavršavanje. Svakako je prigoda da se vidi kakvo je stanje, s obzirom na to da je Hrvatska prije nekoliko godina sa svojom predškolom, s kojom se ističe kao jedna od vodećih zemalja u Europi po sudjelovanju u programu predškole, uključila predškolu kao jedan obvezni program. Na taj način produljili smo školovanje s osmogodišnjeg na devetogodišnje, a svakako je vidan napredak i u postocima sudjelovanja u predškolskim programima i vrtićima. Tu Hrvatska još uvijek zaostaje za europskim prosjekom s naših 75 posto uključene djece u program predškole", rekao je Barišić.

Cilj Hrvatske je do 2020. godine postići sudjelovanje djece na 90 ili 95 posto u programu predškole, pojasnio je ministar Barišić na Državnome stručnom skupu za ravnatelje predškolskih ustanova koji se u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održava u Hotelu Kolovare u Zadru. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene