Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Studenti prosvjeduju

Ministar će razgovarati sa studentima, ali ne o cijenama hrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović je u Rijeci novinarima rekao da će sutra razgovarati s predstavnicima studenata i studentskih centara o novom pravilniku o studentskoj prehrani, ali cijene studentskih obroka neće biti predmet razgovora.

Jovanović je kazao da će se razgovarati o poboljšanju sadržaja pravilnika i naglasio da je pravilnik donesen nakon dugotrajnog i iscrpnog rada.

Cijene prehrane studenata ostat će iste, odnosno povećane u odnosu na dosadašnje, istaknuo je ministar. Rekao je da se cijene nisu mijenjale 15 godina te da je time doveden u pitanje nastavak rada studentskih centara zbog ekonomske neodrživosti. Da su cijene ostale iste, dodao je, neki studentski centri možda bi morali prekinuti svoje djelovanje.

Pročitajte i ovo Poljski poljoprivrednici Pao dogovor Okončana kriza na poljsko-ukrajinskoj granici koja je trajala mjesecima Ilustracija Pripremite se Mislite da su cijene hrane otišle u nebo? Zbog ovog razloga ona će i dalje poskupljivati

>> Studenti ogorčeni: Hrana je loša i preskupa

Studenti nezadovoljni novim pravilnikom o studentskoj prehrani za danas su najavili prosvjed u studetskim menzama tako da uzimaju samo kolače umjesto cijelog studentskog menija.

Ministar Jovanović danas je boravio u Rijeci na skupu 'Karijera poslije sportske karijere' koji se održava u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene