Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Češljali' prostorije i automobile

Detektivi tri dana u Ministarstvu zdravlja tražili 'bubice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Siniša Varga unajmio je privatne istražitelje zbog sumnje da ga netko prisluškuje. Nije pronađeno ništa. Ali potraga je stajala više od 70 tisuća kuna.

Ministar Siniša Varga proteklog je mjeseca angažirao privatne detektive. U zgradi ministarstva, 3 dana su tražili uređaje za prisluškivanje.

'Ministarstvo zdravlja iznimno shvaća pitanje sigurnosti. A jedno od pitanja sigurnosti je i pitanje neometanog procesa javnih nabava. Kako bi Ministarstvo zdravlja osiguralo da u procesu javnih nabava ne postoje povlaštene osobe, koje se mogu koristiti povlaštenim informacijama, željeli smo ojačati standarde sigurnosti, kako bi informacije o javnim nabavama svima u istom času bile jednako dostupne', pojašnjava Josip Jagić, glasnogovornik Ministarstva zdravlja.

A u potrazi za takozvanim bubicama, češljali su istražitelji i službene automobile.

'Pa nije, nije pronađeno ništa. S vremenom se zna uvući osjećaj nesigurnosti korisnika prostorija, pa se preventivno može odraditi taj posao', kazao je Siniša Patačko, detektiv. Na pitanje je li obavljao taj posao i u drugim ministarstvima, odgovara: 'Pa konkretno u ministarstvima ne'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svaki tjedan, nova afera 'Varga je velemajstor u zloporabi položaja i ovlasti' Slika nije dostupna 'Legalne droge' još na analizi Siniša Varga: KBC Split ima dovoljan broj anesteziologa

Siniša Varga: Izlaskom HZZO-a iz riznice "okrećemo pilu naopako"

Agenciji će za taj posao biti plaćeno više od 70 tisuća kuna. Sindikati su neplaniranim trošenjem proračunskih sredstava, kažu - neugodno iznenađeni.

'Ako već moramo ispitati dal se nešto prisluškuje ili ne, to me na neka mračna vremena podsjeća. A pogotovo kad se uzima privatnik. Valjda postoje javne institucije koje se o tome brinu. A ne privatnici', smatra Spomenka Avberšek, predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi

'Ministarstvo zdravlja dobilo je preporuku od Ministarstva unutarnjih poslova o angažmanu agencije', ističe Jagić.

Istu je detektivsku agenciju Varga angažirao i dok je bio ravnatelj HZZO-a. Također zbog sumnje u curenje informacija. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene