Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Arene Zagreb

Ministar Zdravko Marić potvrdio: "Vlada je platila sve dugove, Europsko prvenstvo počinje u petak"

Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr)
Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
O problemu dugovanja Grada Zagreba i Vlade Ingri te pitanju hoće li se Europsko rukometno prvenstvo uopće održati u zagrebačkoj Areni, oglasio se i ministar financija Zdravko Marić. Poručio je da prvenstvo počinje u petak.

Europsko rukometno prvenstvo ipak će se igrati u Areni Zagreb. Zagrebački holding platio je sva dugovanja, ali s kašnjenjima i u ratama, suprotno onom što je bilo predviđeno zajedničkim sporazumom i ugovorom o zakupu iz 2007. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Do kada zatvorena vrata?! Bandić: Razum nalaže da otvore Arenu, sve je drugo bedastoća Slika nije dostupna Komentirao zatvaranje Arene Zagreb Bandićev engleski: Neka se skulpiraju

Stvarni partner također nije bio Zagrebački holding, nego Vlada i Grad Zagreb koji su u osmoj godini korištenja imali pravo otkupiti Arenu. Nisu ga iskoristili, pa je zakupodavac primijenio indeksaciju za prethodnih 7 godina.

Pomoću financijskog vještaka došli su do iznosa koji je plaćen, a sada je Vlada u postupku utvrđivanja ispravnosti tog nalaza. Zato Ingra prihod uopće ne može upisati, pa zahtijevaju ovjereno izvješće o računu.

Do petka traže i povrat depozita od 17 i pol milijuna kuna, koji su koristili za plaćanje dospijeća jer javni partneri nisu na vrijeme izvršavali svoje obveze.

U jednom se svi slažu: Prvenstvo počinje u petak

O svemu se oglasio i ministar financija Zdravko Marić.

"Državni ured za šport, je s pozicija svojih, ono što je bilo predviđeno, u okviru državnog proračuna, 29. prosinca, dakle krajem prošle godine, platio sva dugovanja koja su bila. Dakle što se nas tiče i što se naše strane tiče, dakle mi smo uvijek vrlo otvorenii transparentni po pitanju održavanja i po pitanju plaćanja svih tih obaveza i država i naravno servisira. I ono što sam rekao maloprije, prvenstvo počinje u petak", poručio je ministar.

Da su svi dugovi plaćeni rekao je u srijedu i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, no predsjednik uprave Ingre, Igor Oppenheim, tvrdi i dalje suprotno. "Nitko o tome ne želi razgovarati. Kažu da su svi dugovi plaćeni, ja odgovorno tvrdim da nisu", rekao je Oppenheim za N1.

Oppenheim, s druge strane, ne sumnja u održavanje Europskog prvenstva u rukometu. "Ja ne sumnjam u to da će se odigrati. Organizator, Hrvatski rukometni savez, Vlada i Grad Zagreb, koji su prihvatili domaćinstvo, moraju osigurati mogućnost igranja, ali moraju se ispuniti i obveze prema partneru", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene