Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem s otpadom

Zmajlović: Centar za gospodaranje otpadom Lećevica jedino rješenje za Makarsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović poručio je danas kako je jedino trajno rješenje za problem odlaganja otpada u Makarskoj izgradnja Centra za gospodarenje otpadom Lećevica, a u međuvremenu Splitsko-dalmatinska županija treba osigurati privremeno rješenje.

Komentirajući situaciju nastalu nakon što je splitska Gradska uprava od danas zabranila odlaganje makarskog otpada na svoje odlagalište Karepovac, Zmajlović je novinarima rekao da nema trajnog rješenja bez izgradnje Centra u Lećevici, a dotad, najmanje u iduće dvije-tri godine, Splitsko-dalmatinska županija treba osigurati održivo odlaganje otpada sukladno ekološkim standardima i propisima.

Pročitajte i ovo Makarska; ilustracija - 1 KONTROLA GRADSKE UPRAVE USKOK provjerava sporne projekte u Makarskoj, oglasio se HDZ: "Mi si ne uzimamo za pravo određivati tko treba biti uhapšen" Makarska; ilustracija - 4 Velike razlike Po razvijenosti prestigli veliki grad, no nisu svi zadovoljni: "Ubila me ova betonizacija"

Obveza je splitsko-dalmatinskog župana da organizira taj sustav, za što treba kvalitetno iskoordinirati gradove i općine na području županije, a Ministarstvo će im pružiti financijsku i stručnu podršku, istaknuo je Zmajlović.

Upitan tko je kriv za nastalu situaciju, Zmajlović je ustvrdio da glavne krivce možemo tražiti unazad 10 ili 15 godina u Vladama, ministarstvima i županijama, gradovima i općinama koji su se neodgovorno ponašali i 'gurali problem pod tepih'.

Ovako će se naplaćivati naknada za okoliš vlasnicima automobila!

'Centar za gospodarenje otpadom nije izgrađen iako je prije sedam godina imenovan direktor, cijelo vrijeme su isplaćivane plaće, Fond je dao novac za projektnu dokumentaciju a ona nije izrađena, i danas smo tu gdje jesmo', kazao je Zmajlović.

Naglasio je da osobno inizistira na nastavku i dovršetku projekta izgradnje Centra Lećevica. Radi se na projektnoj dokumentaciji i potrebnim dozvolama, pa očekujem da će iduće godine biti sve spremno za natječaj za početak radova, kao i za apliciranje za europska sredstva, rekao je Zmajlović novinarima nakon što je u Gornjem Desincu u Jastrebarskom otvorio niskoenergetski dječji vrtić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene