Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opće oduševljenje

Ministar Varga poručio građanima: 'Za svoj rođendan svatko bi trebao otići liječniku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu Svjetskog dana kretanja, ministar Varga je upozorio da Hrvatska ima problem debljine i uranjenih smrti.

U povodu Svjetskog dana kretanja, u akciji „Hodanjem do zdravlja“ u splitskoj Park šumi Marjan sudjelovao je u subotu i ministar zdravlja Siniša Varga, koji je poručio je građanima da je za očuvanje zdravlja do poodmakle dobi potrebno svakodnevno kretanje, uravnotežena prehrana i redovite kontrole.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dogovarao fiktivne poslove USKOK podigao optužnicu protiv bivšeg ministra zdravstva: Oštetio je HZZO za više stotina tisuća kuna? Slika nije dostupna Policija istražuje Što se dogodilo na splitskom Marjanu? Pronađen ozlijeđeni muškarac čiji je nestanak prijavljen dan ranije

Odgovarajući novinarima na pitanja hoće li najavljena privatizacija u zdravstvu ugroziti jednakost prava građana na zdravstvenu zaštitu, ministar Varga je rekao kako će ponoviti da se radi o "izrazitom očuvanju i betoniranju javnog, solidarnog i egalitarnog sustava javnog zdravstva na koji je Hrvatska ponosna".

Odbacio je tvrdnje, kako je rekao, iz oporbenih stranaka, o razbijanju toga sustava i privatizaciji po slovačkom modelu (podjele zavoda za zdravstveno osiguranje na trgovačka društva i njihovom prodajom).

"Ja osobno i cijelo ministarstvo se borimo protiv toga, a ovaj zakon to sprječava", rekao je ministar braneći u javnosti kritizirane prijedloge izmjena zakonu o obaveznom zdravstvenom osiguranju te o zdravstvenoj zaštiti.

Čelnici Liječničke komore protiv ograničavanja ovlasti, Varga najavljuje uvođenje reda

U povodu Svjetskog dana kretanja, Varga je upozorio da Hrvatska ima problem debljine i uranjenih smrti.

"Svi mogu svakog dana odšetati tih pola sata za svoje zdravlje", rekao je i preporučio građanima da svoje rođendane obilježe odlaskom na kratke preglede obiteljskim liječnicima. Istaknuo je da je cilj hrvatskoga zdravstva da u roku od pet godina prosječni građanin doživi dvije godine dulje.

Akciju "Hodanjem do zdravlja" organizirao je Grad Split, splitsko Dijabetičko društvo, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo zdravlja u sklopu programa "Živjeti zdravo". Sudionici su se okupili na Rivi i prošetali do platoa kod ZOO vrta na Marjanu. Na cilju su djelatnici Patronažne službe Doma zdravlja Split mjerili šećer u krvi i krvni tlak.

U Park šumi je istodobno obilježen Dan Marjana, i to davno zaboravljenim igrama na franje, zoga, laštik, vijača, a oni koji su željeli, mogli su se učlaniti u Društvo Marjan i dobiti njegovu dvojezičnu mapu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene